Σκληραίνουν την στάση τους απέναντι στο τελεσίγραφο

Σκληραίνουν την στάση τους απέναντι στο τελεσίγραφο
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Έληξε εδώ και κάποιες ώρες το τελεσίγραφο που είχε δώσει ο εισαγγελέας στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ για να σταματήσουν την κατάληψη στο κτίριο της Μεσογείων.

Νωρίτερα ο κ. Ιωάννης Δραγάτσης είχε δώσει περιθώριο τριών ωρών στους καταληψίες του Κέντρου Έκδοσης Εντολών, μετά από διαπραγματεύσεις που είχε μαζί τους, οι οποίες όμως ήταν άκαρπες.
Μάλιστα του είχε προειδοποιήσει ότι αν δεν αποχωρήσουν θα διατάξει την εκκένωση του κτιρίου.

Η ΓΕΝΟΠ έχει καταλάβει τα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Μεσογείων, από όπου εκδίδονται οι εντολές διακοπής ρεύματος προκειμένου να εμποδίσει τις αποκοπές στους καταναλωτές που δεν πληρώνουν το τέλος ακινήτων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάληψη και ανέθεσε τη διερεύνηση της υπόθεσης στην Ασφάλεια.

Η εντολή της κ. Ράικου ήταν να σχηματιστούν δικογραφίες με τη διαδικασία του αυτοφώρου, με σύλληψη δηλαδή των υπαιτίων για τη διάπραξη αδικημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταληψίες δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, σκληραίνουν την στάση τους και καλούν κόσμο να μαζευτεί στο σημείο. Όσο περνά η ώρα, ο κόσμος που βρίσκεται στο κτήριο που τελεί υπό κατάληψη πληθαίνει. Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 1.000 άτομα βρίσκονται εκεί, ανάμεσα τους φοιτητές και εκπαιδευτικοί.

Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα και αρνούνται να σταματήσουν την κατάληψη.

Παπαρήγα και Τσίπρας πέρασαν από την κατάληψη

Την κατάληψη επισκέφθηκε και η γ.γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Η κ. Παπαρήγα ζήτησε να καταργηθεί ο νόμος για το χαράτσι.

Συγκεκριμένα δήλωσε: « Ο νόμος για το χαράτσι είναι άδικος και παράνομος. Δεν αντέχει ο λαός. Αυτό που γίνεται εδώ εκφράζει τον λαό και απηχεί το σύνολο της κοινωνίας. Πως θα καταργηθεί; Να ξεσηκωθεί ο λαός. Οι δικαστικοί δεν μπορούν να προσπαθούν να εφαρμόσουν ένα νόμο που είναι παράνομος».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε στην κατάληψη περίπου στις 23:00 το βράδυ. Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον νόμο για το χαράτσι παράνομο και αντιλαϊκό, ενώ ζήτησε την άμεση απόσυρση του.
«Γρήγορα θα καταλάβουν ότι θα τους πνίξει η λαϊκή οργή. Δεν θα ξεμπερδέψουν με την καταστολή».

tsipras-dei-araxni

Επικοινωνία Φωτόπουλου- Δραγάτση

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους , τόνισε ότι είναι ομόφωνη η απόφαση της ΓΕΝΟΠ να μην φύγουν από το κτήριο και να συνεχίσουν την κατάληψη.

Επίσης δήλωσε πως επικοινώνησε με τον εισαγγελέα κ. Ι. Δραγάτση, ο οποίος φέρεται να του είπε πως είναι παράνομοι και για αυτό θα υποστούν τις συνέπιες του νόμου.

Ο κ. Φωτόπουλος , συνεχίζοντας, δήλωσε πως οι καταληψίες αρνούνται να σταματήσουν την κατάληψη.

« Αν η παρανομία μας είναι να μην κόψουμε το ρεύμα σε φτωχούς ανθρώπους, χίλιες φορές να είμαστε παράνομοι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

PHOTO GALLERY
Video 1

Σκληραίνουν την στάση τους απέναντι στο τελεσίγραφο