ΕΛΛΑΔΑ

Μάτι - Κυβέρνηση σε πυρόπληκτους: «Εκβιαστικές τακτικές συμφερόντων δεν γίνονται αποδεκτές»

Μάτι - Κυβέρνηση σε πυρόπληκτους: «Εκβιαστικές τακτικές συμφερόντων δεν γίνονται αποδεκτές»

Με κοινή ανακοίνωσή τους το υπουργείο Υποδομών και το υπουργείο Περιβάλλοντος, απαντούν στην ανοιχτή επιστολή των κατοίκων στο Μάτι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι πέντε μήνες μετά την καταστροφή δεν έχει εκδοθεί καμία άδεια ανακατασκευής των σπιτιών τους με αποτέλεσμα ο οικισμός τους να κινδυνεύει με αφανισμό.

Η Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων στο Μάτι, καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, που απαιτούνται για τις επισκευές και τις ανακατασκευές των σπιτιών, με προτεραιότητα σε αυτές των μονίμων κατοίκων, παρέχοντας τις απαραίτητες διευκρινίσεις προς το σύνολο των υπηρεσιών, για την άμεση έκδοση των αδειών.

«Οι διαδικασίες για την έκδοση οικοδομικών αδειών στο Μάτι έχουν ξεκινήσει κανονικά», υποστηρίζουν τα υπουργεία, κάνοντας λόγο για «εκβιαστικές τακτικές συμφερόντων που δεν επιθυμούν κανόνες».

«Δύο ημέρες πριν από την αλλαγή της χρονιάς κάποιοι επιχειρούν να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις σχετικά με τις διαδικασίες αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση.

Τα δύο υπουργεία χαρακτηρίζουν «τουλάχιστον παράξενο, την ώρα που το σύνολο του συντονιστικού οργάνου των κατοίκων από το Μάτι ήταν σε συνάντηση με τα υπηρεσιακά στελέχη της γενικής διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, να δημοσιοποιείται επιστολή τους, χωρίς να υπάρχουν αντίστοιχες αναφορές, διαμαρτυρίες ή διαφωνίες στη σχετική συνάντηση».