Διευκρινίσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την κατάληψη στη ΔΕΗ

Διευκρινίσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την κατάληψη στη ΔΕΗ

Δεν έχει καταγγελθεί μέχρι στιγμής από κανέναν εργαζόμενο η παρεμπόδιση της εισόδου από το κέντρο έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ στη Μεσογείων, αναφέρει με ανακοίνωσή της η Αστυνομία.

Η ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τη συνεχιζόμενη κατάληψη από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ του κτιρίου, ξεκαθαρίζει ότι μέχρι και στις 10:00 σήμερα το πρωί, η πόρτα του κέντρου ήταν κλειστή «λόγω του ότι ουδείς μέχρι τότε προσήλθε για να την ανοίξει.

Ούτε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας, ούτε άλλος υπάλληλος κατήγγειλε, στην αστυνομική δύναμη που βρίσκεται εκεί, ότι παρεμποδίστηκε η είσοδός του στο χώρο εργασίας, προκειμένου να εφαρμοσθεί η αυτόφωρη διαδικασία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
•    Την 21.11.2011 κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, μέσω πληρεξουσίου δικηγόρου, από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Αρθούρο Ζερβό, σχετικά με τη διακοπή της λειτουργίας, από την 20.11.2011, της Διεύθυνσης Πληροφορικής της ΔΕΗ, στο Χολαργό.
•    Στο πλαίσιο της μηνυτήριας αναφοράς, και ύστερα από σχετική εισαγγελική παραγγελία, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, για τη διαπίστωση διάπραξης αδικημάτων που αφορούν τη διακοπή της ομαλής διεξαγωγής υπηρεσίας.
•    Μέχρι σήμερα (23.11.2011) δεν καταγγέλθηκε ούτε από το Διευθυντή η διατάραξη της λειτουργίας της Υπηρεσίας, ούτε από κάποιο εργαζόμενο η παρεμπόδιση της εισόδου του στο χώρο εργασίας.
•    Σήμερα και μέχρι τη 10η ώρα, που προσήλθε ο Διευθυντής, η πόρτα του κτιρίου ήταν κλειστή, λόγω του ότι ουδείς μέχρι τότε προσήλθε για να την ανοίξει. Ούτε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας, ούτε άλλος υπάλληλος κατήγγειλε, στην αστυνομική δύναμη που βρίσκεται εκεί, ότι παρεμποδίστηκε η είσοδός του στο χώρο εργασίας, προκειμένου να εφαρμοσθεί η αυτόφωρη διαδικασία.
•    Επίσης, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, διερευνώνται οι ακριβείς αιτίες διακοπής του ρεύματος στο κτίριο της Διεύθυνσης Πληροφορικής

Επισημαίνεται ότι, από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μη παρακώλυση των συγκοινωνιών στη Λεωφόρο Μεσογείων.