ΕΛΛΑΔΑ

Επέστρεψαν στην πατρίδα τους 61 μετανάστες

Επέστρεψαν στην πατρίδα τους 61 μετανάστες

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη ο επαναπατρισμός 61 μεταναστών, από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν με τη διαδικασία του εθελοντικού επαναπατρισμού υπηκόων τρίτων χωρών και αφορούν τρεις υπηκόους Τυνησίας, πέντε υπηκόους Μαρόκο, δύο υπηκόους Πακιστάν, έναν υπήκοο Μπαγκλαντές, τρεις υπηκόους Αλγερίας και 47 υπηκόους Αφγανιστάν.

Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις επιστροφής με προθεσμία προς αποχώρηση, για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Η επιστροφή τους πραγματοποιήθηκε με εμπορικές πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς την Τύνιδα, την Καζαμπλάνκα, το Ισλαμαμπάντ, την Ντάκα, το Αλγέρι και την Καμπούλ.

Το κόστος των επιχειρήσεων εθελούσιας επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών .

Μέσω της διαδικασίας του εθελοντικού επαναπατρισμού, από τις αρχές του έτους έχουν επιστρέψει συνολικά, με εμπορικές ή ειδικές πτήσεις charter, 1.442 αλλοδαποί στις Χώρες καταγωγής τους.