ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Τηλέμαχος»: Κλειστά σχολεία την Τρίτη (08/01)

Κακοκαιρία «Τηλέμαχος»: Κλειστά σχολεία την Τρίτη (08/01)

Η κακοκαιρία που πλήττει τα τελευταία 24ωρα όλη τη χώρα έχει δημιουργήσει προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα πολλά σχολεία της Βόρειας Ελλάδας να μείνουν κλειστά αύριο, Τρίτη.

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά στην Αττική

Στην Αττική οι Δήμοι και η Περιφέρεια βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε οι υπηρεσίες να ανταποκριθούν, ωστόσο δεν μπορεί να υπάρξει πρόγνωση με απόλυτη ακρίβεια. Οι αποφάσεις θα ληφθούν την τελευταία στιγμή, είτε προς το βράδυ της Δευτέρας (7/1) είτε νωρίς το πρωί της Τρίτης (8/1).

-Τα σχολεία που σίγουρα θα είναι κλειστα στην Αττική είναι όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Ιδιωτικοί και Δημόσιοι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Ωρωπού

-Τα σχολεία όλων των βαθμίδων του δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, οι παιδικοί σταθμοί, καθώς και το ΚΔΑΠ

-Όλα τα σχολεία του Δήμου Μαραθώνα (Βαρνάβας, Γραμματικό, Μαραθώνας, Νέας Μάκρη), μάλιστα σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη (09/01).

-Όλα τα σχολεία του δήμου Ασπροπύργου

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Φλώρινα και Καστοριά

Η κακοκαιρία οδηγεί σε κλειστά σχολεία, αύριο Τρίτη, τουλάχιστον σε Φλώρινα και Καστοριά.

Με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας, Γιάννη Βοσκόπουλου, και σύμφωνα με το neaflorina.gr, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία του νομού Καστοριάς αύριο, Τρίτη 8 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ. 1153/11-04/01/2019 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και των τριών Δήμων, θα παραμείνουν κλειστά στις 08 Ιανουαρίου, λόγω της παρέλασης του Καστοριανού Καρναβαλιού.

Σήμερα Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019 οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Κ.Α.&Α. και της Δ.Ε.Κ.Ε.Γ. του Δήμου Γρεβενών παρέμειναν κλειστοί, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, ενώ εντός της ημέρας θα αποφασιστεί εάν θα μείνουν κλειστά τα σχολεία και αύριο, Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον καιρό

Κλειστά σε Σέρρες και Κιλκίς

Με απόφαση του δημάρχου θα είναι κλειστά αύριο και στο Κιλκίς τα σχολεία.

Η απόφαση αναφέρει ότι θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα παιδιά δεν θα κάνουν μαθήματα, ωστόσο οι σχολικές μονάδες θα λειτουργούν εφόσον είναι ασφαλής η πρόσβαση και με απόφαση του διευθυντή κάθε μονάδας θα παρίσταται συγκεκριμένος αριθμός εκπαιδευτικών.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας αλλά και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Σέρρες λόγω παγετού και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Δεν θα γίνουν μαθήματα στο δήμο Βόλβης

Ο παγετός που επικρατεί και η επικίνδυνη ολισθηρότητα, οδήγησαν τον δήμο Βόλβης στην απόφαση να κρατήσει κλειστά όλα τα σχολεία.

Έτσι δεν θα λειτουργήσουν ούτε οι παιδικοί σταθμοί, ούτε τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, ούτε όμως και τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Λόγω του συνεχιζόμενου ψύχους, ο δήμος Βόλβης συνιστά στους δημότες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Για τις έκτακτες περιπτώσεις, οι πολίτες μπορούν να καλούν στις τηλεφωνικές γραμμές: 23970 61900 και 6906 418225.

Κλειστά θα παραμείνουν και όλα τα σχολεία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, καθώς και της Ορεστιάδας και του Διδυμότειχου.

Ο χιονιάς κλείνει τα σχολεία και σε Δομοκό - Φάρσαλα

Διακοπή λειτουργίας για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Δομοκού, Ξυνιάδος και Θεσσαλιώτιδας του Δήμου Δομοκού, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 από τις 7:00 π.μ. και μέχρι τη λήξη της ημέρας, εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης χιονιού, του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Απόφαση για να διακοπούν τα μαθήματα όλων των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Φαρσάλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την 8η και 9η Ιανουαρίου 2019 ημέρα Τρίτη και Τετάρτη αντίστοιχα, εξέδωσε ο δήμαρχος Φαρσάλων, Αρ. Καραχάλιος. Η απόφαση ελήφθη λόγω παγετού και αδυναμίας μετακίνησης μαθητών και εκπαιδευτικών.

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη

Ο Δήμος Λαγκαδά τονίζει ότι για τις επόμενες ημέρες και ειδικά για την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, ημέρα έναρξης λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και θα υπάρξει ανακοίνωση.

Κλειστά αύριο, Τρίτη 8/1,τα σχολεία σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση Δήμο Σερβίων-Βελβεντού και στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης. Από το Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων δεν θα γίνουν μαθήματα την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω του παγετού και των αναμενόμενων χαμηλών θερμοκρασιών.

Με απόφαση του δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, για αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων(πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), λόγω των υφισταμένων δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Συγκεκριμένα, αύριο θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία των Δήμων Ελασσόνας και Τυρνάβου. Στους Δήμους Τεμπών και Αγιάς θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία σε Καλλιπεύκη, Αιγάνη, Αμπελάκια, Μελοιβία και Στόμιο, ενώ τα σχολεία στους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Αριστοτέλη της Χαλκιδικής, Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Πέλλας και Έδεσσας.

Κλειστά σχολεία και στα Ιωάννινα

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) μετά από σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και των φορέων της Εκπαίδευσης στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, η θερμοκρασία αύριο το πρωί θα πέσει στους -11 βαθμούς Κελσίου κάτι που από μόνο του καθιστά απαγορευτικό το άνοιγμα των σχολείων.

Με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών λοιπόν, αποφασίστηκε να μη λειτουργήσει καμία σχολική μονάδα για αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου.

Λόγω του παγετού, τα σχολεία στους Δήμους Ζαγορίου, Ζίτσας και Κεντρικών Τζουμέρκων δεν θα ανοίξουν αύριο και θα εξεταστούν οι καιρικές συνθήκες για την επόμενη ημέρα. Λόγω ψύχους στον Δήμο Κόνιτσας τα σχολεία θα λειτουργήσουν με μία ώρα καθυστέρηση.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη αύριο και μεθαύριο, Τρίτη και Τετάρτη, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, του παγετού και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στις μετακινήσεις των οχημάτων, με απόφαση του δήμου.

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή σε κοινωνικό μέρισμα και επίδομα ενοικίου - Ποιοι επιπλέον δικαιούχοι θα επιδοτηθούν