Προχωρά έργο ύψους 520.000 ευρώ στα Τρίκαλα

Προχωρά έργο ύψους 520.000 ευρώ στα Τρίκαλα

Υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η σύμβαση κατασκευής για το έργο «Συντήρηση ασφαλτοστρωμένου δικτύου Π.Ε. Τρικάλων (Α Εργολαβία)».Το έργο ανέρχεται στις  520.010 ευρώ με το Φ.Π.Α.


Ο κ. Αγοραστός  δήλωσε«έχω τονίσει επανειλημμένα ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί για την Αιρετή Περιφέρεια θέμα μείζονος σημασίας καθώς οι επιπτώσεις της είναι εμφανείς τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου. 

Οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης θα εκτελεστούν σε σημεία του οδικού δικτύου, τα οποία έχουν παρουσιάσει φθορές, λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου που αντιμετωπίζουν.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης ανέφερε ότι «οι εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν σε σημεία του οδικού δικτύου της Π.Ε. Τρικάλων και τα οποία έχουμε επισημάνει με τις υπηρεσίες μας.Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και προγραμματισμό παρεμβαίνουμε όπου κρίνεται απαραίτητο».

Το έργο αυτό αφορά  στην εκτέλεση εργασιών συντήρησης τμημάτων του ασφαλτοστρωμένου οδικού της Π.Ε. Τρικάλων, συνολικού μήκους 5 χιλιομέτρων περίπου, προς εξασφάλιση ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας. 

Εργασίες  επίσης θα υλοποιηθούν  για την επισκευή φθορών παλαιού ασφαλτικού οδοστρώματος μικρής κλίμακας και επούλωσης των λάκκων με ασφαλτόμιγμα,σε θέσεις του οδικού δικτύου, όπου απαιτηθεί. 

Να σημειωθεί πως το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΚΑΠ Περιφέρειας Θεσσαλίας - Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.