Μεταστεγάζεται το ΥΠΟΙΚ για εξοικονόμηση πόρων

Μεταστεγάζεται το ΥΠΟΙΚ για εξοικονόμηση πόρων

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει πως  θα παραλάβει σύντομα το πρώην βιομηχανικό κτίριο της καπνοβιομηχανίας της Κεράνης  στην οδό Θηβών 196-198 στον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη.


Το κτίριο βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 15.766,59 τ.μ. με συνολική δομημένη επιφάνεια 32.766,59 τ.μ. 

Περιλαμβάνει έξι ορόφους χώρων εργασίας και 506 θέσεις στάθμευσης (248 υπαίθριες, 258 στεγασμένες). Στο ισόγειο, εκτός από τους χώρους υποδοχής και εργασίας υπάρχουν χώροι ιατρείου και κυλικείου. Στο δώμα υπάρχουν εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά panels για την ενεργειακή υποστήριξη του κτιρίου. 

Για το ίδιο κτίριο εξετάζεται η πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Παντελή Οικονόμου να στεγαστούν οι κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, εκτός από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. 

Από την μεταστέγαση υπολογίζεται πως αναμένεται να  εξοικονομηθούν 7.039.654,08 ευρώ ετησίως από ενοίκια που καταβάλλονται σήμερα σε περισσότερα από 50 κτίσματα στο κέντρο της Αθήνας.

Το ζήτημα της μετακίνησης του προσωπικού έχει απασχολήσει το υπουργείο και σχεδιάζεται η αντιμετώπισή του, με ενδεχόμενη συνεργασία με το Δήμο Νίκαιας-Ρέντη.