ΑΔΑΕ: Ασφαλή τα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ

ΑΔΑΕ: Ασφαλή τα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ

Τα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ είναι ασφαλή, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Αρχής, Ανδρέα Λαμπρινόπουλου, η ΑΔΑΕ υποστηρίζει ότι οι τοποθετήσεις του παρερμηνεύτηκαν, με αποτέλεσμα να δοθεί μια τελείως εσφαλμένη εικόνα όσον αφορά στην ασφάλεια των υπαίθριων κατανεμητών του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με την ΑΔΑΕ, «ο ΟΤΕ έχει θέσει σε εφαρμογή αυτόματο σύστημα τηλεπίβλεψης των ΚΑΦΑΟ, το οποίο επιτρέπει τον ακριβή εντοπισμό περιπτώσεων παράνομης επέμβασης στους κατανεμητές και την άμεση αντίδραση του ΟΤΕ».

Μάλιστα, προσθέτει η Αρχή, ο κ. Λαμπρινόπουλος ανέφερε παραδείγματα περιστατικών ασφάλειας που κατά καιρούς έχουν εντοπιστεί, μεταξύ άλλων και μαγνητόφωνα παράνομης καταγραφής επικοινωνιών.

Σε καμία περίπτωση όμως κάτι τέτοιο δεν έχει εμφανιστεί σε εκτεταμένη κλίμακα, ενώ ο κ. Λαμπρινόπουλος διευκρίνιζε ότι πρόκειται για σπάνιο περιστατικό.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι οι πάροχοι, σε εφαρμογή διατάξεων των Κανονισμών που έχει εκδώσει η ΑΔΑΕ, έχουν λάβει μέτρα ασφάλειας, με συνέπεια να έχουν περιοριστεί οι περιπτώσεις παραβιάσεων του απορρήτου των επικοινωνιών.