Λογαριασμοί της ΔΕΥΑΗ κατέσχεσε εργολαβική εταιρεία

Λογαριασμοί της ΔΕΥΑΗ κατέσχεσε εργολαβική εταιρεία

Στην έκδοση διαταγής πληρωμής ύψους 2.103.000 ευρώ έχει προχωρήσει γνωστή εργολαβική εταιρία σε βάρος της ΔΕΥΑΗ.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ΤΕΧΝΕΡΓΑ καταγγέλλει ότι παραμένει απλήρωτος εδώ και τέσσερα χρόνια, και ζητά εισαγγελική παρέμβαση, προκειμένου να αναζητηθούν οι ποινικές ευθύνες και των εκπροσώπων της δημοτικής επιχείρησης, με εντολές των οποίων δεν έχει πληρωθεί από το 2008.

Την ίδια ώρα προειδοποιεί ότι θα προσφύγει και στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της ΔΕΥΑΗ, την οποία καταγγέλλει ότι ενώ εισπράττει χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση έργων, «με τρόπο απαράδεκτο και παράνομο» δεν πληρώνει τα έργα, για τα οποία έχει επιχορηγηθεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, έχει ήδη προβεί στην άμεση κατάσχεση όλων των λογαριασμών της ΔΕΥΑΗ στις τράπεζες, ενώ παράλληλα εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην κατάσχεση των απαιτήσεων της Δημοτικής Επιχείρησης από τρίτους.

Στο ίδιο δημοσίευμα, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας τονίζει ότι: «εξίσου ντροπή αποτελεί και το γεγονός ότι γνωστές εταιρείες του κλάδου, ουσιαστικά χρηματοδοτούσαν έργα της ΔΕΥΑΗ για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός για το οποίο όχι μόνο αδιαφόρησαν πλήρως οι διοικούντες της Δημοτικής Επιχείρησης, αλλά με τους χειρισμούς τους προκάλεσαν τεράστια οικονομική και ηθική βλάβη και στις κατασκευάστριες εταιρείες και στους εκπροσώπους τους.

Τέτοιες ενέργειες και συμπεριφορές δημόσιων λειτουργών έχουν βασικότατο μερίδιο στον αφανισμό εταιρειών και συνεπακόλουθα στην ανεργία εργατικού δυναμικού και στην επιδείνωση της οικονομικής κρίσης, τονίζει».