Η ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να «αγγίζει» τον Ροζ Πάνθηρα

Η ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να «αγγίζει» τον Ροζ Πάνθηρα

Μέλη της περιβόητης συμμορίας με την ...«αγνή» ονομασία Ροζ Πάνθηρας φέρεται να έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για τέσσερα άτομα, Σερβικής καταγωγής-τρεις άντρες και μια γυναίκα-, τα οποία συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για την εμπλοκή τους στη ληστεία κοσμηματοπωλείου στην Ηλιούπολη.

Οι δράστες είχαν εισβάλει στο χώρο σπάζοντας τα ρολά του καταστήματος και αφαίρεσαν από τις προθήκες κοσμήματα αξίας τουλάχιστον 70.000 ευρώ.

Φαίνεται όμως πως οι συλληφθέντες δεν αποτελούν απατεώνες του απλού ποινικού δικαίου αλλά πρόκειται για αδίστακτα άτομα, μέλη της πολυμελούς παγκόσμιας σπείρας που «αδειάζει» κοσμηματοπωλεία ανά την υφήλιο! Είναι μάλιστα τέτοιο το εύρος της εγκληματικής ομάδας μιας και συμμετέχουν σε αυτήν τουλάχιστον 80-100 άτομα!

Οπότε οι αστυνομικές αρχές κρατούν ένα ισχυρό και συνάμα καυτό «χαρτί» στα χέρια τους το οποίο σε συνεργασία με τις διεθνείς διωκτικές αρχές ίσως αποτελέσει και το κλειδί για την αποδόμηση του Ροζ Πάνθηρα.

Στο βιογραφικό του Πάνθηρα, περιλαμβάνονται και ένοπλες ληστείες σε κοσμηματοπωλεία σε Ρόδο, Κω και Σαντορίνη ενώ τα μέλη της διέμεναν σε πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες.

Παραστρατιωτικοί πίσω από τη σπείρα
Η παράνομη ομάδα «ιδρύθηκε» πριν από 7 χρόνια από μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων, αποτελούμενων από Σέρβους και Κροάτες.

Αποτελεί μια από τις συμμορίες που έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε πολλές χώρες, έχοντας στο ενεργητικό της εκατοντάδες ληστείες ενώ βρίσκεται στη λίστα με τις πιο επικίνδυνες σε όλο τον κόσμο… Οπότε ένα «χτύπημα», όπως αυτό των ελληνικών αρχών, ίσως σημάνει και το οριστικό  τέλος της.