Χριστούγεννα στην Αθήνα

Χριστούγεννα στην Αθήνα

Στις αρχές Δεκεμβρίου και σίγουρα μετά τις 6 του μήνα –τραγική επέτειος της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου- θα γίνει ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της Αθήνας.

Λίγες μέρες αργότερα ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Καμίνης θα δώσει το σύνθημα για να αρχίσει η Γιορτή της Πόλης από την πλατεία Συντάγματος.

O κ. Καμίνης θεωρεί ότι η πόλη έχει ανάγκη το εορταστικό χρώμα και τις εκδηλώσεις χαράς τα φετινά Χριστούγεννα, για να «τονωθεί η εμπορική κίνηση στο κέντρο της πόλης αλλά και στις γειτονιές, αλλά και για να αναστηλώσουμε το ηθικό των κατοίκων, να τους δείξουμε ότι παρόλη την κρίση που περνάει η χώρα, που περνάει η πόλη, η Αθήνα γιορτάζει».

Μάλιστα, υπάρχει ήδη συνεργασία του εμπορικού κόσμου, των καταστηματαρχών και καλλιτεχνών. Όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στον Σκάι, «θα φωτίσουμε καταστήματα, βιτρίνες που είναι άδειες, ακόμα και καταστήματα που έχουν κλείσει, σε συνεργασία με τους φοιτητές της σχολής Καλών Τεχνών και θα υπάρξει και βράβευση».

Τα παιδιά θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού μαθητές του δημοτικού από σχολεία του Δήμου Αθηναίων, θα στολίσουν τα φυσικά δέντρα της πλατείας Συντάγματος και θα «ντύσουν» τις νεραντζιές της πλατείας με στολίδια που θα φτιάξουν από ανακυκλώσιμα υλικά.

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, τις εορταστικές εκδηλώσεις τις οργανώνει με τις δικές του δυνάμεις ο Δήμος Αθηναίων, δεν τις έχει αναθέσει σε εταιρεία, ώστε να υπάρξει μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων.

Το φετινό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα περιλαμβάνει δέκα θεματικά φεστιβάλ που θα δώσουν τον παλμό των γιορτών για 30 μέρες και νύχτες με τις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Κοτζιά σε πρώτο πλάνο, ενώ ταυτόχρονα η γιορτή θα απλώνεται στο Ζάππειο και σε 17 γειτονιές. Συμμετέχουν πάνω από 700 καλλιτέχνες: μουσικοί, συγκροτήματα, τραγουδιστές, χορευτές, εικαστικοί, ηθοποιοί, ζογκλέρ...

Συνεχή ενημέρωση για τις χριστουγεννιάτικες δράσεις του Δήμου Αθηναίων θα δίνει η ιστοσελίδα www. christmasinathens. gr , η οποία θα λειτουργεί από τις 5 Δεκεμβρίου, αλλά και η σελίδα στο facebook: «Η Αθήνα ΓιορτάΖΕΙ» (www. facebook.com/christmasinathens2011).