Συννεφιά με μικρή άνοδο θερμοκρασίας

Συννεφιά με μικρή άνοδο θερμοκρασίας

Καλός αναμένεται να είναι ο καιρός με τοπικές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σήμερα, Τρίτη 29 Νοεμβρίου.

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν αναμένονται στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 και στα ανατολικά 5 με 6 Μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 και στα ανατολικά 5  με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου.Λίγες νεφώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες, στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από –2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει το απόγευμα στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 Μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα  Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις που στην Κρήτη θα είναι αυξημένες και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα δυτικά τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.