Δωρεάν τρόφιμα από το Δήμο Πειραιά

Δωρεάν τρόφιμα από το Δήμο Πειραιά

Δωρεάν τρόφιμα  για τους ανήμπορους, τους οικονομικά ευάλωτους  και τους φτωχούς δημότες του προσφέρει ο Δήμος Πειραιά, την Παρασκευή  και το Σάββατο, σε ειδική εκδήλωση στην πλατεία Κοραή.


Η διοργάνωση γίνεται ύστερα από  πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου,  της Κοινωφελούς  Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά ( Κ.Ο.Δ.Ε.Π) και θα υλοποιηθεί με την ευγενική χορηγία της DPG Digital Media .  

Θα περισυλλεγούν τρόφιμα, είδη ρουχισμού και άλλα είδη πρώτης ανάγκης από το Δήμο Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος  καλεί  στην Πλατεία Κοραή, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις-Εθελοντές-Δημότες-Εμπόρους-Επιχειρήσεις-Σούπερ Μάρκετ, να συμμετάσχουν. Οι ενδιαφερόμενοι   μπορούν  να προσφέρουν τρόφιμα  όπως  ζυμαρικά, κονσέρβες, όσπρια, ρύζι, ζάχαρη, αλεύρι, λάδι, γάλα μακράς διαρκείας, γάλα εβαπορέ, μπισκότα και μαρμελάδες είδη ρουχισμού και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα μοιραστούν σε απόρους πολίτες .

Οι ώρες παραλαβής είναι οι ακόλουθες :

- Παρασκευή  2 Δεκεμβρίου  από τις 10 το πρωί ως τις οχτώ το βράδυ

- Σάββατο 3 Δεκεμβρίου από τις  10 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα 

Ο  κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος επισημαίνει πως: «αυτές τις δύσκολες μέρες που όλοι ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε τη Γέννηση του Θεανθρώπου και το νέο χρόνο, η σκέψη μας πρέπει να είναι σε εκείνους που δοκιμάζονται περισσότερο από όλους. Τους οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας».

Καλεί λοιπόν τους  πολίτες  να συνδράμουν στη  διαμόρφωση μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, ώστε να ξεπεραστεί με συλλογικότητα  το αδιέξοδο που προκαλεί η οικονομική κρίση.«Να γεμίσουμε την πλατεία Κοραή, με το περίσσευμα της Αγάπης μας. Πιστεύω ότι όλοι θα ανταποκριθούν σε αυτό μας το κάλεσμα και ο Πειραιάς θα στείλει το δικό του μήνυμα» λέει χαρακτηριστικά, ο κ. Μιχαλολιάκος . 

Ο Δήμος Πειραιά καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να συνδράμει  στην επιβίωση  ατόμων που αδυνατούν να καλύψουν   θεμελιώδεις  ανάγκες  επιβίωσης τους, γεγονός το οποίο δεν εκπλήσσει αφού αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχουν  πραγματοποιηθεί  και στο παρελθόν καθώς στο Δήμο Πειραιά λειτουργούν θεσμοί κοινωνικής αρωγής όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο και η Στέγη φιλοξενίας  Αστέγων ( σε συνεργασία  με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς ).