ΥΓΕΙΑ

Γρίπη: Οκτώ θάνατοι και 34 άτομα στην Εντατική την τελευταία εβδομάδα

Γρίπη: Οκτώ θάνατοι και 34 άτομα στην Εντατική την τελευταία εβδομάδα
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν οι επισκέψεις σε γιατρό με συμπτώματα γρίπης, καθώς η δραστηριότητα του ιού βρίσκεται σε έξαρση.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) από τις 20 έως τις 26 Ιανουαρίου 2020, οκτώ άνθρωποι κατέληξαν από επιπλοκές της γρίπης και 34 νέα κρούσματα νοσηλεύθηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Συνολικά έχουν καταγραφεί 21 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, εκ των οποίων οι 13 αφορούν σε κρούσματα που χρειάστηκαν νοσηλεία στη ΜΕΘ και 8 σε κρούσματα που δεν νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Πρόκειται για 11 άνδρες και 10 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 4 έως 91 έτη, μέση ηλικία 68,4 έτη και διάμεση 75 έτη. Τα 19 (90,5%) από τα 21 κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συνιστάται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας. Ωστόσο, εμβολιασμένοι ήταν οι 8 (42,1%).

Οι ασθενείς που έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας συνολικά είναι 58 άνδρες και 30 γυναίκες. Μεταξύ αυτών είναι και 12 παιδιά, από μηνών έως 9 ετών.

Ο ΕΟΔΥ επισημαίνει ότι συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης στην Ελλάδα. Συνεπικρατούν οι υπότυποι A(H1N1) και A(H3N2) και τονίζεται η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη.

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΦ: Μόνο με ιατρική συνταγή τα αντιικά φάρμακα για τη γρίπη

Νέος κοροναϊός: 7 πράγματα που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε για την επικίνδυνη επιδημία

Γρίπη: Αυξημένη η νοσηρότητα στην Ελλάδα λόγω επικράτησης των τύπων Α(Η1Ν1) και Α(Η3Ν2)

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις