ΠΑΙΔΕΙΑ

Πώς η εκπαίδευση στο Sports Management δημιουργεί ΜΒΑers στην Ελλάδα του 2020

Πώς η εκπαίδευση στο Sports Management δημιουργεί ΜΒΑers στην Ελλάδα του 2020

Όπως όλα δείχνουν, ο Παναθηναϊκός γράφει για μία ακόμη φορά ιστορία στη χώρα μας, μακριά από το γρασίδι ή το παρκέ και «αγκαλιάζοντας» με τον πιο ελπιδοφόρο τρόπο ένα ευρύτερο φάσμα του αθλητισμού.

Ήδη από τον Αύγουστο της χρονιάς που αφήσαμε πίσω, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ προχώρησε σε ένα τολμηρό όμως απαραίτητο βήμα, το οποίο είναι βέβαιο πως σε βάθος χρόνου, θα καθορίσει το σύγχρονο αθλητικό γίγνεσθαι, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Μία νέα εποχή για τον αθλητισμό και την εκπαίδευση

Πραγματοποιώντας μία πρωτοποριακή για τις παρούσες συνθήκες συνεργασία με τον διακεκριμένο φορέα εκπαίδευσης IST College, δημιούργησε το πρώτο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Sports Management, που έγινε ποτέ στη χώρα μας! Η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον των υποψήφιων σπουδαστών, ήταν κάτι παραπάνω από απροσδόκητα, με τον πρώτο κύκλο σπουδών να παρουσιάζει 100% πληρότητα. Έχοντας διανύσει το πρώτο εξάμηνο, βρισκόμαστε πλέον λίγο πριν την έναρξη του δεύτερου κύκλου, περιμένοντας με ανυπομονησία τη νέα γενιά αθλητικών στελεχών! Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος, τη σημαντικότητα ενός τέτοιου ιδιαίτερου εγχειρήματος, το οποίο κατάφερε να καλύψει δημιουργικά ένα μεγάλο κενό, όχι μόνο στον χώρο των μεταπτυχιακών σπουδών, αλλά και του αθλητισμού εν γένει. Μέχρι πρόσφατα, δεν ήταν λίγοι οι νέοι, οι οποίοι θέλοντας να ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη ειδίκευση, ήταν αναγκασμένοι να αναζητήσουν κάποιο παρόμοιο πρόγραμμα σε μία χώρα του εξωτερικού.

Picture7.png
Συμμετοχή στο 4ο Τρόπαιο Κολύμβησης προαγωνιστικών κατηγοριών του Παναθηναϊκού ΑΟ

Ένα πρόγραμμα σπουδών διεθνών προδιαγραφών

Βασική κατεύθυνση του προγράμματος, είναι να παρέχει στους σπουδαστές ένα «πλούσιο» θεωρητικό υπόβαθρο, το οποίο θα θεμελιώνεται παράλληλα, μέσα από μία φιλοσοφία βιωματικής hands-on εκπαίδευσης. Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη 360° εμπειρία σπουδών, η οποία ακολουθεί διεθνή πρότυπα, διαμορφώνοντας ικανούς επαγγελματίες, οι οποίοι γνωρίζουν σε βάθος τις ιδιομορφίες ενός πολύπτυχου κλάδου όπως είναι ο αθλητισμός. Αυτό κατορθώνεται μέσω διαδραστικών, σύγχρονων εργαστηρίων, σχολαστικής μελέτης σε case studies και best practices, αλλά κυρίως από την άμεση επαφή των σπουδαστών με σπουδαία στελέχη από το περιβάλλον του αθλητισμού. Με αυτόν τον τρόπο, οι MBAers είναι σε θέση να «συστηθούν» από πολύ νωρίς με τους δεκάδες ρόλους που θα κληθούν να αναλάβουν στο μέλλον, τις διαφορετικές πλευρές του Sport Management, καθώς και σημαντικούς όρους της αγοράς, όπως είναι το αθλητικό marketing, η προσέλκυση χορηγιών, η εμπειρία φιλάθλου, το event management, η διαχείριση budget και η οργάνωση των ακαδημιών.

Picture9.png
Επίσκεψη στο τμήμα Μπάσκετ ΑΜΕΑ

Μαθαίνοντας δίπλα στους καλύτερους

Έχει σημασία να αναφέρουμε πως πέρα από τις βασικές ενότητες του προγράμματος, οι σπουδαστές συμμετέχουν σε μία σειρά από δράσεις, οι οποίες στοχεύουν στην επιπλέον κατάρτισή τους. Ενδεικτικά, η πρώτη «φουρνιά» MBAers είχε την ευκαιρία να ζήσει από κοντά τη διοργάνωση και διεξαγωγή του καθιερωμένου πλέον Xmas Tournament από την Ακαδημία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ενός event στο οποίο συμμετέχουν 18 ομάδες, σύνολο 300 νεαροί αθλητές, καθώς και να εξασκηθούν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μίας ακόμη πιο απαιτητικής διοργάνωσης, όπως είναι το 4ο Τρόπαιο Κολύμβησης προαγωνιστικών κατηγοριών του Παναθηναϊκού ΑΟ. Επιπλέον, οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΚΑΕ Προμηθέας από στελέχη του συλλόγου, μίας κορυφαίας ακαδημίας όχι μόνο σε ελληνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στο πλαίσιο του αγώνα Προμηθέας- Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ενώ τέλος, μέσα από μία σειρά εργαστηρίων, ήρθαν σε επαφή με εμβληματικά πρόσωπα που έχουν διαγράψει μία ξεχωριστή πορεία στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού, όπως τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ Γιώργο Σαμαρά, τον εμπορικό διευθυντή Λεωνίδα Παπαβασιλάκη και τον αθλητικό διευθυντή της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Τάκη Φύσσα, από τους οποίους άντλησαν ιδέες και έμπνευση, αναγκαία εφόδια για το λαμπρό μέλλον που ανοίγεται μπροστά τους.

Picture10.png
Workshop με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ Γιώργο Σαμαρά και τον εμπορικό διευθυντή Λεωνίδα Παπαβασιλάκη

Κλείνοντας, είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε πως την παρούσα στιγμή, με τις ομάδες να επενδύουν εξίσου σε θέματα εντός και εκτός γηπέδου, η ανάγκη για καταρτισμένα αθλητικά στελέχη, με σφαιρική αντίληψη πάνω στα πράγματα και πολύπλευρες ικανότητες, κρίνεται το λιγότερο επιτακτική. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε, λοιπόν, καλύτερο τρόπο για να υποδεχτούμε μία νέα εποχή στον εγχώριο αθλητικό χώρο!

Οι αιτήσεις εγγραφής για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, έχουν καταληκτική ημερομηνία τη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΜΒΑ In Sports Management, επισκεφθείτε τη σελίδα του IST College

Ροή Ειδήσεων