ΠΑΙΔΕΙΑ

Κοροναϊός - Κλειστά σχολεία: Πότε και πώς θα γίνουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως - Ποιους αφορούν

Κοροναϊός - Κλειστά σχολεία: Πότε και πώς θα γίνουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως - Ποιους αφορούν
INTIME NEWS

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται εκπαιδευτικοί και υπουργείο Παιδείας για την έναρξη εξ αποστάσεως μαθημάτων, προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η σχολική χρονιά μετά την απόφαση να της κυβέρνησης να κλείσουν για 14 μέρες όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες για τον περιορισμό εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, Covid-19, στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr από την ΟΛΜΕ, υπάρχει σχέδιο από το υπουργείο Παιδείας να ξεκινήσει εξ αποστάσεως διδασκαλία από την επόμενη κιόλας εβδομάδα.

Αρχικά, όπως αναφέρουν πηγές της ΟΛΜΕ, τα μαθήματα θα αφορούν την Γ’ Λυκείου, καθώς χιλιάδες μαθητές αναμένεται να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και τη φετινή χρονιά.

Τα μαθήματα θα λειτουργήσουν πιλοτικά μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας για εκπαιδευτικούς και μαθητές και η διαδικασία θα συντονίζεται από τους διευθυντές των σχολείων.

Υπενθυμίζεται ότι για τα προληπτικά μέτρα που έλαβε το υπουργείο Παιδείας για τον περιορισμό εξάπλωσης του κοροναϊού, μίλησε στον ΣΚΑΪ η Νίκη Κεραμέως, το πρωί της Τετάρτης (11/03). Το κλείσιμο των σχολείων για τις επόμενες 14 ημέρες, όπως υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας, αποτελεί μια δράση προληπτική για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού Covid-19. Η υπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα πιθανά σενάρια που υπάρχουν για τα σχολεία αλλά και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

«Εάν μιλάμε για αναστολή λειτουργίας των σχολείων για 2 με 3 εβδομάδες, τότε τα μαθήματα θα αναπληρωθούν με αναμόρφωση των ωρών διδασκαλίας και περικοπή περιπάτων», είπε η υπουργός.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Εάν πάμε σε μεγαλύτερης διάρκειας αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων – κάτι το οποίο δεν απέκλεισε – τόνισε πως θα εξετάσουμε και άλλα μέτρα, όπως η επέκταση της σχολικής χρονιάς και η μείωση της ύλης.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες 2020

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η υπουργός Παιδείας δήλωσε κατηγορηματικά ότι η σχολική χρονιά δεν πρόκειται να χαθεί σε καμιά περίπτωση. «Έχουμε λύσεις για κάθε περίπτωση», τόνισε.

Όσον αφορά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, η κ. Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι αυτές θα γίνουν κανονικά, αν και ίσως χρειαστεί να μετατεθούν χρονικά αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν καλά.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας αναφέρουν ότι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται, σε περίπτωση που παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων, είναι οι Πανελλαδικές να διεξαχθούν τον Ιούλιο ή και τον Σεπτέμβριο.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: 117 τα συνολικά κρούσματα - Κλείνουν κέντρα διασκέδασης, σινεμά, θέατρα και γυμναστήρια

Κοροναϊός: Έκκληση σε εθελοντές αιμοδότες από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Κοροναϊός - Το Newsbomb.gr στον παλμό της κοινωνίας: Με γάντια οι πολίτες αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ

Κοροναϊός στην Ελλάδα - Κικίλιας: Έκκληση σε γιατρούς και νοσηλευτές να ενταχθούν στο ΕΣΥ