ΠΑΙΔΕΙΑ

Κορονοϊός - Πανελλήνιες: Αυτός είναι ο στόχος της Κεραμέως για την ημερομηνία των εξετάσεων

Κορονοϊός - Πανελλήνιες: Αυτός είναι ο στόχος της Κεραμέως για την ημερομηνία των εξετάσεων
INTIME NEWS

Τον στόχο της κυβέρνησης, οι πανελλαδικές εξετάσεις να μείνουν κοντά στην καθορισμένη ημερομηνία, επανέλαβε το πρωί της Δευτέρας (06/04) η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», η υπουργός τόνισε ότι ο μήνας που διανύουμε είναι ο πιο κρίσιμος, σημειώνοντας ότι οι προβλέψεις είναι συγκρατημένα αισιόδοξες.

Σχετικά με το κλείσιμο των σχολείων, η κ. Κεραμέως είπε ότι υπάρχει συζήτηση για παράταση του κλεισίματος και για μετά το Πάσχα, ωστόσο τόνισε ότι το Υπουργείο περιμένει την καθοδήγηση των ειδικών για το αν και πόσο θα παραταθεί το κλείσιμο.

Όσον αφορά τις Πανελλήνιες, ξεκαθάρισε ότι στόχος του υπουγείου Παιδείας είναι «να μείνουμε κοντά στις ημερομηνίες, όπως γίνεται κάθε χρόνο» και πρόσθεσε πως «περιμένουμε το σήμα των ειδικών για να ορίσουμε ημερομηνίες».

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Η κ. Κεραμέως ανέφερε ακόμα ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να μειωθεί η ύλη για τις Πανελλαδικές, επισημαίνοντας ότι «περιμένουμε κάποια δεδομένα από τους ειδικούς για να μπορούμε να δώσουμε ξεκάθαρες οδηγίες». Τόνισε επίσης ότι θα δοθούν ξεκάθαρες οδηγίες για το πως θα καλυφθεί η ύλη σε όλες τις τάξεις.

Παράλληλα, σημείωσε ότι αυξάνεται συνεχώς η συμμετοχή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ ανέφερε ότι από την Τετάρτη θα είναι χωρίς χρέωση οι ψηφιακές πλατφόρμες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Μπαράζ πληρωμών - Μπαίνουν τα χρήματα για δώρα, επιδόματα και συντάξεις

Σχετικές ειδήσεις