ΠΑΙΔΕΙΑ

Κορονοϊός: Τι θα ισχύσει με τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων

Κορονοϊός: Τι θα ισχύσει με τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων
PIXABAY

Επιστροφή ή πίστωση χρημάτων για τα προπληρωμένα δίδακτρα

Για το ζήτημα της προπληρωμής διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία για την περίοδο της καραντίνας -που σε αρκετές περιπτώσεις έφερε τους γονείς απέναντι στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων- μίλησε το πρωί της Κυριακής (07/06), στο Mega, ο πρόεδρος Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων Χαράλαμπος Κυραϊλίδης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κυραϊλίδης, ήδη από τον Μάρτιο ο Σύνδεσμος είχε στείλει επιστολές στους γονείς ότι δεν θα χρεωθούν τις υπηρεσίες που δεν παρέχονται.

Η επιστολή αυτή επικαιροποιήθηκε τον Απρίλιο και στην συνέχεια εκδόθηκε η ΠΝΠ με την οποία ορίζεται ρητά ότι οποιαδήποτε υπηρεσία δεν παρέχεται στα ιδιωτικά σχολεία θα αφαιρεθεί από τα δίδακτρα.

Όπως τόνισε ο κ. Κυραΐλίδης υπάρχει πρόβλεψη για τα προπληρωμένα δίδακτρα, τα οποία είτε θα επιστρέφονται είτε θα πιστώνονται για την επόμενη χρονιά.

Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν θα συνεχίζει τη φοίτηση του την επόμενη χρονιά σε κάποιο ιδιωτικό σχολείο, τα προπληρωμένα ποσά θα επιστρέφονται, πρόσθεσε. Επανέλαβε δε πως «ό,τι δεν παρέχεται δεν χρεώνεται από τα ιδιωτικά σχολεία».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Tα παράδοξα των τελευταίων δημοσκοπήσεων: Ποιον θεωρούν οι Έλληνες, ηγέτη;