ΠΑΙΔΕΙΑ

Κορονοϊός - Σχολεία: Ξεκάθαρο το υπ. Παιδείας για το άνοιγμά τους - Ανοιχτό το ενδεχόμενο της μάσκας

Κορονοϊός - Σχολεία: Ξεκάθαρο το υπ. Παιδείας για το άνοιγμά τους - Ανοιχτό το ενδεχόμενο της μάσκας

Αντίστροφα μετρούν οι μαθητές για το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο θα έρθει νωρίτερα φέτος και σίγουρα θα είναι πολύ διαφορετικό από κάθε χρονιά. Η αύξηση των κρουσμάτων που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα δεν φαίνεται να επηρεάζει το προγραμματισμό του υπ. Υγείας για τη νέα σχολική χρονιά, ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τους μαθητές.

Κανονικά θα χτυπήσει στις 7 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, όπως διαβεβαίωσε το υπουργείο Παιδείας σε επικοινωνία που είχε ο ΣΚΑΪ το βράδυ της Πέμπτης.

Τα δεδομένα, ωστόσο θα επαναξιολογηθούν από τις 15 Αυγούστου και μετά μέχρι τέλος Αυγούστου, όταν θα έχουμε τις εισηγήσεις των επιστημόνων.

Ωστόσο, σε ερώτηση αν είναι υπό εξέταση η ημερομηνία του ανοίγματος των σχολείων η απάντηση του υπουργείου Παιδείας ήταν και πάλι ότι θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου.

Κοτανίδου: Προτείνουμε μαθητές με μάσκες

Στις προτάσεις που είναι στο τραπέζι των συζητήσεων των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων και τα πανεπιστήμια αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αναστασία Κοτανίδου και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε η ίδια η συζήτηση που έχει γίνει στην επιτροπή είναι να ανοίξουν τα σχολεία και εάν χρειαστεί κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο Παιδείας να ανοίξουν τα σχολεία με μάσκες.

Για τα πανεπιστήμια όπως ανέφερε η κυρία Κοτανίδου η πρόταση που είναι στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων είναι οι φοιτητές να επιστρέψουν στα πανεπιστήμια στις περιπτώσεις που χρειάζεται να παραβρεθούν δια ζώσης και γίνεται συζήτηση με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό γιατί όπως σημειώνει οι φοιτητές ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου. Παράλληλα, η ίδια επεσήμανε πως υπάρχει επίσης συζήτηση οι φοιτητές να κάνουν προληπτικά τεστ πριν πάνε στα πανεπιστήμια.

Δερμιτζάκης: Ρίσκο το άνοιγμα των σχολείων

Ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

«Αν συνεχίζουμε με αυτές τις συνθήκες το αν θα ανοίξουν τα σχολεία ή όχι, θα είναι λεπτομέρεια θα έχουμε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα, οικονομικά και κοινωνικά.

Θα είναι πολύ μεγάλο ρίσκο, αν υπάρχει τέτοια αύξηση να ανοίξουν τα σχολεία γιατί θα υπάρχουν εστίες μετάδοσης και μέσα σε αυτά με όλες τις συνέπειες που αυτό μπορεί να έχει», προειδοποίησε ο κ. Μανώλης Δερμιτζάκης μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης (13/08) στον ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε ότι ρίσκο θα έχουν «όλες οι κοινωνικές δραστηριότητες που βάζουν κόσμο σε κλειστό χώρο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Στα ύψη η διασπορά σε όλη την Ελλάδα - Συναγερμός για τα κρούσματα σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη