ΠΑΙΔΕΙΑ

ΙΕΚ ΑΛΦΑ: Σπούδασε τα 6+1 «χρυσά» επαγγέλματα με μέλλον στην Ελλάδα!

ΙΕΚ ΑΛΦΑ: Σπούδασε τα 6+1 «χρυσά» επαγγέλματα με μέλλον στην Ελλάδα!

Στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης και της επαγγελματικής ανασφάλειας, οι νέοι οι οποίοι τελειώνουν το Λύκειο στη χώρα μας, καλούνται να κάνουν επιλογές για τις σπουδές τους, επαναπροσδιορίζοντας πολλές από τις αντιλήψεις που είχαν καθιερώσει μέχρι τώρα για τα top επαγγέλματα (γιατρός, δικηγόρος, δάσκαλος). Επιλέγουν δηλαδή, να σπουδάσουν όχι απαραίτητα αυτό που ονειρεύονται εκείνοι -ή οι γονείς τους- αλλά επαγγέλματα που εντάσσονται στη λίστα «Κορυφαίοι Επαγγελματικοί Κλάδοι για το 2021», προκειμένου να βρουν δουλειά μετά τις σπουδές στην Ελλάδα, χωρίς να χρειαστεί να… αποδημήσουν σε άλλες πολιτείες.

Και σε αυτό το σημείο αρχίζουν τα δύσκολα. Τα ερωτήματα που γεννώνται σε ένα νέο παιδί 17-18 ετών είναι πολλά: «Ποια σχολή να επιλέξω;», «Ποιες είναι οι σχολές με μέλλον;», «Θα βρω δουλειά μετά τις σπουδές;», «Ποια είναι τα επαγγέλματα με μέλλον στην Ελλάδα;», «Ποιοι είναι οι κορυφαίοι επαγγελματικοί κλάδοι;», «Ποια είναι τα “χρυσά” επαγγέλματα του αύριο;», «Ποιες είναι οι δουλειές του μέλλοντος, με τις καλύτερες αμοιβές;».

Εάν είσαι ένας από αυτούς τους χιλιάδες νέους που «πνίγονται» από τα παραπάνω ερωτήματα… μην σκας. Το βέβαιο είναι ότι πάντα θα υπάρχουν ευκαιρίες εργασίας για τη νέα γενιά, αρκεί ωστόσο, να γίνονται, από νωρίς, οι σωστές επιλογές.

Οι 6+1 κορυφαίοι επαγγελματικοί κλάδοι για το 2021 στα καλύτερά τους

Βασική φιλοσοφία και κεντρικό «δοκούν» του ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα ή Θεσσαλονίκη είναι η Ποιότητα στην Εκπαίδευση, με στόχο την ανάδειξη νέων επαγγελματιών, οι οποίοι διαθέτουν περισσότερα εφόδια και εμφανές συγκριτικό πλεονέκτημα επαγγελματικής κατάρτισης, προκειμένου να απορροφώνται άμεσα από την αγορά εργασίας και να ανελίσσονται στις υψηλότερες βαθμίδες του επαγγελματικού στίβου.

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ θέτει γερά θεμέλια για το επαγγελματικό σου μέλλον, παρέχοντας κορυφαία κατάρτιση για 95 περιζήτητα επαγγέλματα, τα οποία εντάσσονται στους κορυφαίους επαγγελματικούς κλάδους για το 2021!

Οι επαγγελματικοί κλάδοι, λοιπόν, που όπως δείχνουν όλες οι μελέτες, θα προσφέρουν σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας το 2021, με καλές αμοιβές και προοπτικές ανέλιξης είναι οι εξής:

Τουρισμός: Ο μεγαλύτερος «εργοδότης»

Κατέχοντας ηγετική θέση στα τουριστικά επαγγέλματα, με πρωτιές και βραβεύσεις των σπουδαστών του στις τουριστικές σπουδές, και με διακρίσεις τους κατά την πρακτική τους άσκηση από top 5άστερες ξενοδοχειακές αλυσίδες (όπως ο όμιλος ALDEMAR, κ.ά), το ΙΕΚ ΑΛΦΑ προσφέρει την κορυφαία λύση σπουδών Τουρισμού, για τις ειδικότητες: Θρησκευτικός Τουρισμός, Στέλεχος Υποδοχής και Φιλοξενίας και Στέλεχος Τουρισμού.

Υγεία: Ραγδαία αύξηση ζήτησης μέσα στη δεκαετία

Τα επαγγέλματα Υγείας αναμένεται να προσθέσουν περισσότερες από 711.000 θέσεις εργασίας αυτήν τη δεκαετία, τις περισσότερες από κάθε επάγγελμα! Η πρόσφατη πανδημία covid-19, η εξάπλωση της τεχνολογίας, η μεγαλύτερη έμφαση στην προληπτική φροντίδα, αλλά και η γήρανση του πληθυσμού, θα οδηγήσουν σε αύξηση του αριθμού των ασθενών που απαιτούν περιποίηση και ιατρική-νοσοκομειακή φροντίδα, αποθεραπεία και αποκατάσταση, σε σπίτια, εργοστάσια, γραφεία ιατρών, γηροκομεία, ακόμη και ιδιωτικές κατοικίες. Ως εκ τούτου, ειδικότητες όπως η Νοσηλευτική, η Φυσικοθεραπεία, ή η Εργοθεραπεία είναι διαχρονικά… «σιγουράκια» μεταξύ των επαγγελμάτων του μέλλοντος!

Γαστρονομία: Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική πάνε… «σφαίρα»

Σε μια χώρα που η κύρια «βιομηχανία» της και «ατμομηχανή» της ανάπτυξής της είναι ο Τουρισμός, εξακολουθείς να αναρωτιέσαι γιατί η Μαγειρική και η Ζαχαροπλαστική πάνε «σφαίρα»; Φαντάζομαι πως όχι. Το θέμα είναι όμως ότι δυσκολεύεσαι να επιλέξεις, μέσα από την πληθώρα σχολών Μαγειρικής! Μην απελπίζεσαι! Γιατί υπάρχουν Σχολές Γαστρονομίας με περγαμηνές, που αποδεικνύουν την υπεροχή τους στις σπουδές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής, με τις κατακτήσεις των σπουδαστών τους σε μετάλλια και βραβεία στους μεγαλύτερους εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς Μαγειρικής, όπως η ΕΞΠΟΤΡΟΦ και η DETROP. Μια τέτοια Σχολή Μαγειρικής, που οι νέοι οι οποίοι την επιλέγουν, ξεχωρίζουν και ως σπουδαστές και ως απόφοιτοι -καθώς αναγνωρίζονται από τις μεγαλύτερες τουριστικές και επισιτιστικές αλυσίδες στις οποίες εργάζονται ή κάνουν την πρακτική τους- είναι το ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη!

Ηλεκτρολογία και Αυτοματισμοί: Για να έχεις πάντα δουλειά!

Ποιοι είναι οι περιζήτητοι επαγγελματίες που δεν τους βρίσκεις ποτέ όταν τους χρειάζεσαι -γιατί είναι «πνιγμένοι»- και παίρνουν πολύ καλές αμοιβές; Ηλεκτρολόγοι, Ψυκτικοί, Θερμοϋδραυλικοί, Τεχνικοί Αυτοματισμού, Τεχνικοί Φυσικού Αερίου και γενικά πάσης φύσεως τεχνικοί! Γενικά, τα Τεχνικά Επαγγέλματα είναι μια πολύ καλή επιλογή για να έχεις πάντα δουλειά, αρκεί να είσαι «καλός μάστορας», ήτοι καλά καταρτισμένος! Και φυσικά, εντάσσονται στη λίστα των κορυφαίων επαγγελματικών κλάδων και για το 2021. Ο Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ παρέχει υψηλού επιπέδου τεχνολογική εκπαίδευση στους σπουδαστές του στον κλάδο της Ηλεκτρολογίας, στις πιο περιζήτητες ειδικότητες! Επίλεξε αυτήν που σου ταιριάζει: Τεχνικός Αυτοματισμού, Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων-Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού, Τεχνικός Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων, Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων.

Μουσική Τεχνολογία και Ηχοληψία: Σε ανοδική τροχιά το 2020-2021

Γιατί να σπουδάσεις Μουσική Τεχνολογία και Ηχοληψία; Μα γιατί αγαπάς τη μουσική, είσαι καλλιτεχνικός τύπος και θέλεις να διοχετεύσεις την καλλιτεχνική σου ενέργεια στο μελλοντικό σου επάγγελμα! Ή γιατί είσαι συνθέτης, μαέστρος ή εκτελεστής κάποιου μουσικού οργάνου και ενδιαφέρεσαι να μάθεις να χρησιμοποιείς τα εργαλεία που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία για να υλοποιήσεις τις μουσικές σου ιδέες! Σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω κατηγορίες κι αν ανήκεις, σου έχουμε καλά νέα: Για ΣΠΟΥΔΕΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ σήμερα, ώστε να γίνεις ένας ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ αύριο, η επιλογή είναι μία: ΙΕΚ ΑΛΦΑ, με επικεφαλής του Τομέα Μουσικής Τεχνολογίας και Ηχοληψίας τον σπουδαίο μουσικό και ερμηνευτή, Μαυρίκιο Μαυρικίου! Κλίκαρε εδώ και κάνε το όνειρό σου, επάγγελμα!

Πληροφορική: Για να είσαι σίγουρα μέσα στο… παιχνίδι!

Η ζήτηση για εξειδικευμένα στελέχη στην Πληροφορική είναι μεγάλη και προβλέπεται αύξηση το 2021! Με βάση το γεγονός ότι οι σχετικές εταιρείες (ψηφιακής τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών, δημιουργίας και στησίματος των e-shops, ανάπτυξης εφαρμογών/multimedia/video games, κλπ.) ξεφυτρώνουν η μία μετά την άλλη, ενώ στον κλάδο της Πληροφορικής εμφανίζονται ειδικότητες υψηλής ειδίκευσης, όπου παρατηρούνται ελλείψεις προσωπικού, η Πληροφορική συγκαταλέγεται σίγουρα στους κορυφαίους επαγγελματικούς κλάδους για το 2021! Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ αποτελεί τη Νο1 επιλογή για σπουδές Πληροφορικής, σε τέσσερις περιζήτητες ειδικότητες: Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ, Τεχνικός Δικτύων & Τηλεπικοινωνιών, Τεχνικός Η/Υ, Web Designer-Developer και Video Games.

Αθλητισμός: Για «Πρωταθλητές» στην αγορά εργασίας

Είναι o Aθλητισμός και η Προπονητική στους κορυφαίους επαγγελματικούς κλάδους για το 2021; Η Ελλάδα έχει μπει ήδη με πολλά αθλήματα σε έναν δρόμο Πρωταθλητισμού, στην Ευρώπη και παγκοσμίως, με αποτέλεσμα όσο περνάει ο καιρός να δημιουργούνται όλο και περισσότερες ανάγκες -άρα επαγγελματικές ευκαιρίες- για προπονητές με επιστημονική, σύγχρονη κατάρτιση. Όσο ο ελληνικός Αθλητισμός θα «ανοίγει τα φτερά του», τόσο η Προπονητική, όσο και τα συναφή αθλητικά επαγγέλματα, όπως η Διαιτολογία και η Αθλητική Δημοσιογραφία, θα συγκαταλέγονται στα επαγγέλματα του μέλλοντος! Σπούδασε τα Αθλητικά Επαγγέλματα δίπλα στους καλύτερους! Επίλεξε ανάμεσα σε: Προπονητής Αθλημάτων, Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Αθλητισμού, Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας και Αθλητικός Δημοσιογράφος.

Κλείσε, λοιπόν, σήμερα τη θέση σου στα νέα τμήματα Οκτωβρίου με προνομιακά δίδακτρα και γίνε επιτυχημένος επαγγελματίας! Όπως σε προτρέπει και το ΙΕΚ ΑΛΦΑ: BELIEVE, δηλαδή… πίστεψέ το!

Περισσότερες πληροφορίες:

ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500

ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 41 20313

ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117

ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406

https://www.iekalfa.gr/