ΠΑΙΔΕΙΑ

Ενημερωτική καμπάνια του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων

Ενημερωτική καμπάνια του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων

Τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται από μαθητές και εκπαιδευτικούς τη νέα σχολική χρονιά σε ένα βίντεο διάρκειας 52 δευτερολέπτων.

Με στόχο την ομαλή έναρξη λειτουργίας όλων σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου και την τήρηση όλων των ενδεδειγμένων, από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, μέτρων προστασίας, έναντι του COVID-19, το υπουργείο Παιδείας ενισχύει την εμημέρωση με μία νέα ιστοσελίδα -mathainoumeasfaleis.gov.gr - και νέο τηλεοπτικό σποτ.

Στην ιστοσελίδα mathainoumeasfaleis.gov.gr περιλαμβάνονται οδηγίες για εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μαθητές, απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις, σχετικοί σύνδεσμοι, υπουργικές αποφάσεις, οδηγίες του ΕΟΔΥ αλλά και άλλες ενέργειες και δράσεις του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Βίντεο για τους μαθητές

Η νέα τηλεοπτική καμπάνια ξεκίνησε ήδη να προβάλλεται στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, προκειμένου να υπογραμμίσει τα μέτρα προστασίας και πρόληψης, ιδιαίτερα δε την ενδεδειγμένη χρήση μάσκας, αλλά και να αποκρούσει ανυπόστατες θεωρίες που παρακινούν στην παράβαση των κανόνων προφύλαξης από το νέο κορονοϊό.

Στο χρηστικό βίντεο οι μαθητές καλούνται να εφαρμόζουν τους εξής κανόνες:

  • Σε εσωτερικούς χώρους ( αίθουσες, διαδρόμους, σχολικά) η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και το νηπιαγωγείο μέχρι την Γ΄Λυκείου
  • Συχνό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών
  • Αποφυγή ανταλλαγής αντικειμένων μεταξύ των μαθητών
  • Αποστάσεις και τήρηση των μέτρων προστασίας στη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Δείτε το βίντεο εδώ