ΠΑΙΔΕΙΑ

Κορονοϊός - Κεραμέως: Αυτά είναι τα δύο σενάρια αν χρειαστεί να κλείσουν τα σχολεία

Κορονοϊός - Κεραμέως: Αυτά είναι τα δύο σενάρια αν χρειαστεί να κλείσουν τα σχολεία
INTIME NEWS

Κορονοϊός: Για την κατάσταση στα σχολεία λόγω της πανδημίας, τις καταλήψεις αλλά και τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών μίλησε η υπουργός Παιδείας, το πρωί της Δευτέρας (28/09).

Σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως, «η μεγάλη εικόνα είναι ότι τα σχολεία λειτουργούν και τα παιδιά εφαρμόζουν κατά συντριπτική πλειοψηφία τα μέτρα. Αυτό είναι σημαντικό και ελπιδοφόρο».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «οι περιπτώσεις που μαθητές σε τμήμα είναι 25 είναι ελάχιστες. Το μέσο όρο είναι 20 μαθητές ανά τμήμα στα αστικά κέντρα» και σημείωσε ότι ήταν «ομόφωνη η εισήγηση των ειδικών για να ανοίξουν τα σχολεία, όπως ήταν και όχι με εκ περιτροπής διδασκαλία».

Σχετικά με το αίτημα για κυλιόμενο ωράριο τόνισε ότι αν εφαρμοζόταν αυτό το μέτρο θα υπήρχε πρόβλημα με τα ολοήμερα σχολεία. Ωστόσο, τόνισε ότι «αν χρειαστεί θα πάμε σε εκ περιτροπής διδασκαλία και τηλεκπαίδευση».

«Διάλογος με ανοιχτά σχολεία»

«Οι καταλήψεις δεν έχουν καμία θέση, χρειάζεται διάλογος αλλά με ανοικτά σχολεία», υπογράμμισε η κ. Κεραμέως.

Παραδέχτηκε ότι υπάρχει το φαινόμενο, όμως τα περισσότερα σχολεία είναι ανοιχτά και υπογράμμισε ότι «ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία, δεν μπορεί κανείς να στερεί από τον άλλο την εκπαίδευση. Ακούμε αιτήματα άσχετα με την εκπαιδευτική διαδικασία».

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για ελλείψεις στα σχολεία η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «έχουν δοθεί πάνω από 300 εκατ. ευρώ για επιπλέον προσλήψεις για να καλύψουμε επιπρόσθετες ανάγκες».

Επίσης, επεσήμανε ότι τα βιβλία έχουν παραδοθεί στα σχολεία από τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ενώ τόνισε ότι «έχουν γίνει προσλήψεις και γι’ αυτό δεν ακούμε για ελλείψεις και κενά», σημειώνοντας μάλιστα ότι «έχουν προσληφθεί περισσότεροι από την τελευταία χρονιά του ΣΥΡΙΖΑ και περίπου τα τελευταία 10 χρόνια». Ανέφερε, ακόμα, ότι «θα προσληφθούν και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με 3μηνες συμβάσεις αν υπάρξουν ελλείψεις στην συνέχεια».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καστελόριζο: Όλη η αλήθεια για την βεβήλωση της ελληνικής σημαίας - Ποιους ψάχνει η ΕΥΠ;