ΠΑΙΔΕΙΑ

Ημέρα ανακοινώσεων για τα σχολεία: Επιστροφή στις 11 Ιανουαρίου - Τι ισχύει για μαθητές, καθηγητές

Ημέρα ανακοινώσεων για τα σχολεία: Επιστροφή στις 11 Ιανουαρίου - Τι ισχύει για μαθητές, καθηγητές
ΙΝΤΙΜΕ

Σχολεία: Πολλά είναι τα ερωτηματικά στην μαθητική κοινότητα μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 11 Ιανουαρίου, μετά από ένα 7ήμερο, ωστόσο, lockdown.

Εν αναμονή των μέτρων που θα εφαρμοστούν για την επιστροφή μαθητών και καθηγητών στα σχολεία τα οποία θα οριστικοποιηθούν εκτός απροόπτου σήμερα, Δευτέρα 4 Ιανουάριου, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως με τους εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα, οι ανακοινώσεις θα γίνουν άμεσα προκειμένου να προσαρμοστεί όλος ο μηχανισμός στα νέα δεδομένα και να γνωρίζουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί με ποιους όρους θα επιστρέψουν στις αίθουσες.

Τα μέτρα ασφαλείας - Έτσι θα γίνει η επιστροφή

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει τη διενέργεια στοχευμένων τεστ σε μεγαλύτερους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, ενώ εξετάζεται και το σενάριο για κλιμακωτή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών του Δημοτικού προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός κυρίως μεταξύ των γονέων.

Την διενέργεια των τεστ θα την αναλάβουν ειδικές μονάδες του υπουργείου Υγείας και θα ενημερώσουν σχετικά τους γονείς, καθώς η διαδικασία θα έχει εθελοντικό χαρακτήρα.

Εκτός από τα δύο αυτά μέτρα, σε ισχύ θα βρίσκονται όσα μέτρα είχαν εφαρμοστεί πριν από το κλείσιμο των σχολείων. Όταν θα εμφανίζεται κάποιο κρούσμα σε μαθητή ή εκπαιδευτικό θα κλείνουν κάποιες τάξεις ή και ολόκληρη η σχολική μονάδα εάν αυτό κριθεί από τους αρμόδιους αναγκαίο.

Συνεχίζεται η πίεση στο ΕΣΥ

Την Κυριακή (03.01) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 390 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Για ακόμα μια φορά, τα περισσότερα εξ αυτών εντοπίστηκαν στην Αττική. Το τελευταίο 24ωρο στο λεκανοπέδιο καταγράφθηκαν 125 νέα κρούσματα, ενώ αρκετά αυξημένα ήταν τα δεδομένα και για τη Θεσσαλονίκη. Η συμπρωτεύουσα από τα 36 κρούσματα του Σαββάτου διπλασίασε τον αριθμό και για το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 78 νέες μολύνσεις.

Παράλληλα, αρκετές από τις περιοχές που εμφανίστηκαν «καθαρές» πριν από 24 ώρες, κατέγραψαν ξανά νέα κρούσματα. Διψήφιος αριθμός εντοπίστηκε στην Αχαΐα, τη Βοιωτία, τον Έβρο, τη Λάρισα και τη Ροδόπη, με τις τέσσερις τελευταίες Περιφερειακές Ενότητες να έχουν εδώ και καιρό αρκετά υψηλό φορτίο και να προβληματίζουν τους ειδικούς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.