ΠΑΙΔΕΙΑ

Γυμνάσια – Λύκεια: Πότε επιστρέφουν οι μαθητές - Οι προϋποθέσεις και η ημερομηνία - «κλειδί»

Γυμνάσια – Λύκεια: Πότε επιστρέφουν οι μαθητές - Οι προϋποθέσεις και η ημερομηνία - «κλειδί»
INTIME NEWS

Κλειστά σχολεία: Για το πότε θα πάρει το «πράσινο φως» το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων στα σχολεία μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, ο οποίος με τις απαντήσεις τους εμμέσως πλην σαφώς δεν άφησε πολλές ελπίδες για ανακοινώσεις αυτή την εβδομάδα.

Ένα σημαντικό βήμα για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα (για δεύτερη φορά) σημειώθηκε τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, καθώς άνοιξαν τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, για να πάρει ανάσα η αγορά.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία ο επόμενος στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα όλων το σχολείων και η επιστροφή των μαθητών σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Ωστόσο πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για τις λοιπές βαθμίδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα πρέπει να περάσουν μερικές ημέρες και οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι να επανεξετάσουν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, που θα διαμορφωθούν έπειτα από το άνοιγμα των καταστημάτων.

Σε περίπτωση όμως που δεν παρατηρηθεί «έκρηξη» των κρουσμάτων κορονοϊού και τα πράγματα κυλήσουν ομαλά, η επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων στα σχολεία τους αναμένεται να γίνει την 1η Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σενάριο για τις 25 Ιανουαρίου δεν φαίνεται να είναι στο τραπέζι, καθώς οι επιστήμονες της επιτροπής έχουν ζητήσει να δοθεί ένα περιθώριο 15 ημέρων πριν υπάρξει και επιπλέον αύξηση της κινητικότητας στους δρόμους.

Τις επόμενες εβδομάδες θα εξεταστεί το θέμα του ανοίγματος των γυμνασίων και των λυκείων επεσήμανε

Άλλωστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Newsbomb.gr τόνισε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα εξεταστεί το θέμα του ανοίγματος των γυμνασίων και των λυκείων.

Όπως είπε η λογική της κυβέρνησης είναι να συλλέγει τα δεδομένα, να τα δίνει στην Επιτροπή, η οποία στη συνέχεια εισηγείται και στο τέλος λαμβάνονται οι αποφάσεις.

«Μέχρι στιγμής έχουμε ανοίξει παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά και προχωρήσαμε σε γενναίο άνοιγμα του λιανεμπορίου, οπότε πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα, να συλλέξουμε στοιχεία και να δούμε πως κινούνται τα επιδημιολογικά δεδομένα σε σχέση με το συνδυαστικό άνοιγμα δημοτικών και λιανεμπορίου», προσέθεσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.