ΠΑΙΔΕΙΑ

Σχολεία: Η πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής των μαθητών σε Γυμνάσια, Λύκεια

Σχολεία: Η πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής των μαθητών σε Γυμνάσια, Λύκεια

Σχολεία: Η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων είναι μείζον θέμα για την κυβέρνηση, με τους λοιμωξιολόγους να συνεδριάζουν την Παρασκευή προκειμένου να πάρουν τις τελικές αποφάσεις.

Προτεραιότητα χαρακτήρισε το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζοντας «φρένο» από το βήμα της Βουλής στα σενάρια για άνοιγμα άλλων κλάδων της οικονομίας.

Το κουδούνι, όπως όλα δείχνουν, θα χτυπήσει την 1η Φεβρουαρίου, ωστόσο, επιδημιολόγοι και εκπαιδευτικοί προβληματίζονται για το αν τα παιδιά θα τηρήσουν με ευλάβεια τα μέτρα.

«Υπάρχει μια διστακτικότητα διότι φοβούμαστε ότι δημιουργείται η πεποίθηση ότι ξεπεράσαμε το πρόβλημα. Καλύτερα να είμαστε προσεκτικοί και να πάμε αργά, παρά να κάνουμε βήματα τα οποία θα χρειαστεί μετά να το αναστρέψουμε», ανέφερε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στο STAR.

Ενώ, στις επόμενες μέρες αναμένεται να αποσταλούν ηλεκτρονικά οι βαθμοί του πρώτου τετράμηνου.

Πάντως το μήνυμα που εκπέμπεται από το Μαξίμου είναι πως η περαιτέρω επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας θα γίνει σταδιακά, με προσοχή και με ασφάλεια και λαμβάνοντας πάντα υπόψιν επιδημιολογικά δεδομένα.

Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις

Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις από νομό σε νομό, κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν στο Newsbomb.gr πως δεν είναι από τα βασικά ζητήματα που απασχολούν την κυβέρνηση και τους ειδικούς και το ζήτημα θα εξεταστεί όταν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.