ΠΑΙΔΕΙΑ

Σχολεία: Άνοιγμα Γυμνασίων - Λυκείων 1η Φεβρουαρίου εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Σχολεία: Άνοιγμα Γυμνασίων - Λυκείων 1η Φεβρουαρίου εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι
Intime News

Άνοιγμα σχολείων: Οι λοιμωξιολόγοι μίλησαν και η εισήγηση είναι να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια από την 1η Φεβρουαρίου.

Η συνεδρίαση έγινε σε θετικό κλίμα κι έτσι η επιτροπή έδωσε το «πράσινο» φως για την επιστροφή των υπόλοιπων μαθητών στα θρανία την Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου.

Οι ειδικοί ωστόσο, εισηγούνται στις «κόκκινες» περιοχές να ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια.

Βάσει των όσων παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση στην οποία συμμετείχε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμεώς, η επιστροφή των μαθητών στα θρανία θα γίνει με αυστηρά μέτρα ενώ προτάθηκε σε τεστ να υποβάλλονται όχι μονο οι εκπαιδευτικοί αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr οι ειδικοί εισηγήθηκαν να επιτραπεί από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου το κυνήγι και το ψάρεμα.

Όσον αφορά τα πρακτορεία ΟΠΑΠ αποφάσισαν να μην ανοίξουν άμεσα, ενώ δεν τέθηκε στο τραπέζι το θέμα των χιονοδρομικών.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει στην απογευματινή ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, τόνισε ότι το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται την 1η Φεβρουαρίου, σημειώνοντας ότι χρειάζεται προσοχή «διότι τα παιδιά των γυμνασίων και λυκείων συμπεριφέρονται όπως οι ενήλικες».

Αναφορικά με το άνοιγμα εστίασης είπε ότι θα ανοίξει μεν αλλά όχι πρώτη, ότι δεν είναι μέσα στις προτεραιότητες γιατί δυστυχώς είναι αιτία υπερμετάδοσης.

«Όσο παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα τόσο το καλύτερο» τόνισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής.

Παράλληλα, σημείωσε πως για να έχουμε καλό καλοκαίρι δεν πρέπει να έχουμε ατύχημα. «Αν έχουμε ατύχημα στη Αττική τα πράγματα θα πάνε άσχημα για όλο τον χρόνο», σημείωσε χαρακτηριστικά εξηγώντας πως αν αυξηθούν απότομα οι εισαγωγές στις εντατικές τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά.

«Είμαστε κοντα στο να κόψουμε το νήμα νικητές, ας κάνουμε υπομονή», υπογράμμισε ο κ. Σύψας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

'Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας