ΠΑΙΔΕΙΑ

Σχολεία: Αυτά τα Γυμνάσια δεν θα ανοίξουν σε «κόκκινες» περιοχές και Αττική

Σχολεία: Αυτά τα Γυμνάσια δεν θα ανοίξουν σε «κόκκινες» περιοχές και Αττική

Τη Δευτέρα θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εκτός από τις «κόκκινες» περιοχές, όπου θα ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση.

Όμως, λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις προέκυψε εμπλοκή με κάποια Γυμνάσια που λόγω πρακτικών προβλημάτων θα παραμείνουν κλειστά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, πρόκειται για Γυμνάσια τα οποία «μοιράζονται» τους ίδιους καθηγητές με το Λύκειο. Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ κάποιοι μαθητές Γυμνασίων ενημερώθηκαν πως θα συνεχίσουν τα μαθήματα από τα σπίτια τους, αφού οι καθηγητές θα πρέπει να διδάξουν με τηλεκπαίδευση, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει και εκείνοι να βρίσκονται στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με το ΜEGA, ο λόγος είναι ότι στα περισσότερα σχολεία δεν υπάρχουν οι υποδομές για να σηκώσει το σύστημα πολλούς καθηγητές, ούτως ώστε να μπορούν τη μια ώρα να διδάσκουν στα Γυμνάσια δια ζώσης και την επόμενη ώρα να διδάξουν μέσω υπολογιστή στους μαθητές του Λυκείου.

Από το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζουν πως δεν πρόκειται για συστεγαζόμενα σχολεία, όπου τα γυμνάσια θα ανοίξουν κανονικά, με δεδομένο ότι πρόκειται για δύο ξεχωριστές δομές, με δύο διευθυντές κλπ., αλλά για γυμνάσια με λυκειακές τάξεις.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, το Λύκειο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Γυμνασίου. Η δομή είναι ενιαία και δεν είναι δυνατόν να διαχωριστεί, οπότε το Λύκειο που οφείλει να είναι κλειστό σε «κόκκινες» περιοχές, συμπαρασύρει αναπόφευκτα και το Γυμνάσιο.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας σημειώνουν πως τα σχολεία αυτά είναι ελάχιστα σε όλη τη χώρα, κυρίως σε χωριά (που πιθανότατα δεν ανήκουν στις κόκκινες περιοχές, άρα θα ανοίξουν κανονικά).

Τονίζουν ότι αυτό ισχύει για τα περισσότερα μουσικά γυμνάσια που συνήθως έχουν λυκειακές τάξεις και θεωρούνται ενιαία. Στα μουσικά γυμνάσια με λυκειακές τάξεις. παρουσιάζονται επιπλέον δυσκολίες (τραγούδι, πνευστά όργανα κλπ), οπότε στις περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο παραμένουν κλειστά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Η σοκαριστική απολογία του προπονητή - «Ήταν μια κοπελάρα...»

Ροή Ειδήσεων