ΠΑΙΔΕΙΑ

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Κλειστά όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Αττική

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Κλειστά όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Αττική
In Τime

Κακοκαιρία «Μήδεια» - Όλες οι ειδήσεις: Κλειστές θα παραμείνουν τη Δευτέρα όλες οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (όλων των βαθμίδων) στην Περιφέρεια Αττικής, για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών εξαιτίας της κακοκαιρίας, με απόφαση της Περιφερειακής Αρχής.

Η απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη για την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των μαθητών, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ο ισχυρός παγετός που αναμένεται να επικρατήσουν στην Αττική τις επόμενες ώρες, θα δυσχεράνουν τόσο τη δυνατότητα λειτουργίας των σχολείων όσο και τη μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν βρίσκονται εντός των δήμων όπου κατοικούν.

Ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί το πρωί της Δευτέρας και θα αποφασιστεί εάν απαιτείται να παραταθεί το κλείσιμο των Ειδικών Σχολείων

Σημειώνεται πως λόγω των συνεπειών της κακοκαιρίας, η Περιφέρεια Αττικής συστήνει σε όλους τους πολίτες, σε περιοχές που υπάρχει παγετός, να μετακινούνται με ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες και τις συστάσεις των τοπικών αρχών.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά: «Προχωρήσαμε στη συγκεκριμένη απόφαση καθώς η ασφάλεια των μαθητών που φοιτούν στα Ειδικά Σχολεία, είναι η απόλυτη και μόνη προτεραιότητά μας. Στην Αττική αναμένονται τα επόμενα 24ωρα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα, γεγονός που καθιστά τον κίνδυνο να προκληθούν ατυχήματα πολύ μεγάλο. Αυτό δεν θα το διακινδυνεύσουμε σε καμία περίπτωση. Θα παρακολουθούμε και θα αξιολογούμε συνεχώς την εξέλιξη των καιρικών δεδομένων, με στόχο να παρέμβουμε όπου και αν απαιτείται, για την καλύτερη προστασία των πολιτών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Συνολικά 94 νέα κρούσματα μεταλλάξεων - Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται