ΠΑΙΔΕΙΑ

Τρίκαλα: Κλειστά όλα τα σχολεία λόγω του νέου σεισμού - Αναστέλλεται και η τηλεκπαίδευση

Τρίκαλα: Κλειστά όλα τα σχολεία λόγω του νέου σεισμού - Αναστέλλεται και η τηλεκπαίδευση

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Παρασκευή 5 Μαρτίου, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, με αποφάσεις των αρμόδιων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή της Ελασσόνας το βράδυ της Πέμπτης.

Παράλληλα, δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση.

Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών ώστε τα σχολικά συγκροτήματα να επανεξεταστούν εκ νέου από μηχανικούς για τυχόν ζημιές.

Συγκεκριμένα:

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

«Κλειστά τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία των δήμων Τρικκαίων, Πύλης, Φαρκαδόνας και Μετεώρων .

Από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων ανακοινώνεται ότι κατόπιν αποφάσεων των Δημάρχων: 1.Τρικκαίων, 2 . Πύλης, 3. Φαρκαδόνας και 4. Μετεώρων, της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία αρμοδιότητας της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων δε θα λειτουργήσουν κανονικά, την Παρασκευή 5/03/2021. Δεν θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως εκπαίδευση».

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

«Από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων ανακοινώνεται ότι όλα τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων θα παραμείνουν κλειστά και την Παρασκευή, 05/03/2021, ώστε να επανεξεταστούν από τα αρμόδια κλιμάκια των Δήμων.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών και για την προστασία όλων των εμπλεκομένων, δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε εξ αποστάσεως εκπαίδευση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Λέκκα για Ελασσόνα: Ήταν νέος σεισμός, πιθανός και μετασεισμός στη διάρκεια της νύχτας