ΠΑΙΔΕΙΑ

Σχολεία: Πότε θα ανοίξουν - Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Σχολεία: Πότε θα ανοίξουν - Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές εξετάσεις
Intime News

Aν υπάρξει μέιωση των κρουσμάτων κορονοϊού, μετά και τη νέα αυστηροποίηση του lockdown, τότε η κυβέρνηση θα κληθεί να πάρει τις αποφάσεις της για τα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η κυβέρνηση σκέφτεται να ανοίξουν πρώτα τα Γυμνάσια – Λύκεια, στις 22 Μαρτίου, ενώ μία εβδομάδα αργότερα, στις 29 Μαρτίου, θα ανοίξουν και τα δημοτικά σχολεία.

Τα μαθήματα θα πάρουν παράταση μέχρι το τέλος Ιουνίου με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Οι προαγωγικές εξετάσεις των τριών τάξεων των Γυμνασίων και των δύο πρώτων τάξεων των Λυκείων θεωρείται πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθούν υπό αυτές τις συνθήκες. Περισσότερο πιθανό είναι συνεπώς να ικανοποιηθεί το αίτημα της ΟΛΜΕ και να μην πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις.

Κανονικά φυσικά θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις, με την ύλη να είναι μειωμένη, ενώ όπως επισήμανε η κυρία Μακρή «στο Υπουργείο Παιδείας λένε ότι οι υποψήφιοι την έχουν ήδη διδαχθεί».

Σημειώνεται ότι, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα οι μολύνσεις από τον κορονοϊό στην Ελλάδα ξεπέρασαν τις 2.000.

Ο κορονοϊός δεν έχει υποχωρήσει στο ελάχιστο, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς lockdown εδώ και πολύ καιρό. Αυτό οδήγησε λοιμωξιολόγους και κυβέρνηση στην απόφαση για τη λήψη μιας νέας σειράς από πιο αυστηρά μέτρα, έτσι ώστε να ανακοπεί η πορεία της πανδημίας, ωστόσο, είναι ακόμα νωρίς για να αποτυπωθεί αυτό στα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ.

Tην Παρασκευή (05.03) ανακοινώθηκαν 2.215 νέα κρούσματα. Παράλληλα, έντονη είναι η ανησυχία για τις αντοχές του συστήματος υγείας καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει παγιωθεί στους 450+ τα τελευταία 24ωρα.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από τον ΕΟΔΥ στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 451 συμπολίτες μας, ενώ δυστυχώς καταγράφηκαν 32 επιπλέον θάνατοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Θεός του Χάους»: Ο τεράστιος αστεροειδής που θα περάσει αύριο κοντά από τη Γη -Ορατός με γυμνό μάτι