ΕΛΛΑΔΑ

self-testing.gov.gr: Σε λειτουργία η πλατφόρμα - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

self-testing.gov.gr: Σε λειτουργία η πλατφόρμα - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

self-testing.gov.gr: Σε λειτουργία η πλατφόρμα - Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την είσοδό σας αλλά και για την προμήθεια των self tests.

Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα καταχώρησης και ενημέρωσης για την χορήγηση των self tests, self-testing.gov.gr.

Η διάθεσή των τεστ θα ξεκινήσει αύριο, Πέμπτη, και αποκλειστικά για μαθητές 16-18 ετών και εκπαιδευτικούς της μέσης εκπαίδευσης στα μεγάλα αστικά κέντρα. Την Παρασκευή τα τεστ θα διανεμηθούν στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.

Ο εφοδιασμός των φαρμακείων ξεκίνησε την Τρίτη και έως την Παρασκευή αναμένεται να έχουν εφοδιαστεί με επαρκείς ποσότητες και τα 11.000 φαρμακεία στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στην πλατφόρμα, αυτή θα ανοίγει μόνο με τον ΑΜΚΑ του εκάστοτε μαθητή ή εκπαιδευτικού. Άρα, οι υπόλοιποι δικαιούχοι από 18 ετών και άνω αυτή την εβδομάδα δεν πρέπει να προσέλθουν σε φαρμακείο για προμήθεια self test.

Σημειώνεται πως η καταχώρηση των self tests ανά ΑΜΚΑ γίνεται σε πραγματικό χρόνο ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα πολλαπλής ζήτησης από το ίδιο άτομο σε διαφορετικά φαρμακεία.

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης επιχειρήσει το παραπάνω, ο φαρμακοποιός θα ενημερώνεται ότι «ο πολίτης δεν δικαιούται self test».

Τέλος, επισημαίνεται ότι το self test θα είναι υποχρεωτικό για μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικούς, γίνεται στο σπίτι από 24 έως 48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων και το αποτέλεσμά του δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, είτε είναι θετικό είτε αρνητικό.

Οδηγίες προς τους Πολίτες

Περίπου ένα στα τρία άτομα που είναι φορείς του νέου κορονοϊού SARS - CoV -2, δεν έχουν συμπτώματα και τον μεταδίδουν χωρίς να το γνωρίζουν. Σύμφωνα με όλες τις μελέτες γύρω από την πανδημία, οι τακτικοί περιοδικοί έλεγχοι με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του ιού συνδράμουν στον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Κάνοντας τεστ στο σπίτι μια φορά την εβδομάδα βοηθάμε σημαντικά στο να σταματήσει η εξάπλωση του ιού.

Μέσω της διαδικασίας του αυτοελέγχου με οικιακό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου ο πολίτης προστατεύει ταυτόχρονα την υγεία του αλλά και τους αγαπημένους του ανθρώπους.

Σκοπός της διαδικασίας αυτής είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας ανιχνεύοντας ασυμπτωματικούς φορείς του ιού SARS - CoV -2 εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα.

Εφόσον υποβληθήκατε σε οικιακό τεστ και βρεθήκατε θετικοί στον νέο κορονοϊό, μπορείτε να υποβληθείτε σε νέο τεστ προς επιβεβαίωση του πρώτου. Αυτό μπορεί να γίνει οπουδήποτε εσείς επιθυμείτε ιδιωτικά ή δημόσια εντός των επόμενων 24 ωρών.

Τέλος σημειώνεται ότι η υπηρεσία της δήλωσης των self-test θα είναι διαθέσιμη από την Κυριακή 11 Απριλίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυπαρισσία Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Τον σκότωσε γιατί δεν του συνέδεσε το κινητό–Θρήνος για τον 39χρονο