ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2021: Στον... αέρα λόγω απεργίας - Τι δήλωσε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ

Πανελλήνιες 2021: Στον... αέρα λόγω απεργίας - Τι δήλωσε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ
InTime

Πανελλήνιες 2021 - Πανελλαδικές 2021: Η πανελλαδική απεργία που κήρυξε για την Τετάαρτη (16.06) η ΑΔΕΔΥ προκαλεί πρόβλημα στη διεξαγωγή των εξετάσεων. «Πάγια θέση της ΟΛΜΕ η στήριξη των μαθητών», δηλώνει στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος Θεόδωρος Τσούχλος.

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας άνοιξε σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουνίου, η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021 για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ την Τετάρτη (16.06) βάσει προγράμματος οι υποψήφιοι θα κληθούν να εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών, Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας) και τη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας), χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν αν θα μπορούν να προσέλθουν στις αίθουσες και να γράψουν καθώς για την ίδια ημέρα έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ.

Αν η απεργία γίνει κανονικά με τη συμμετοχή όλων των ομοσπονδιών – μελών της ΑΔΕΔΥ, αυτό θα σημαίνει ουσιαστικά πως δεν μπορούν να διεξαχθούν εξετάσεις στο πλαίσιο των Πανελληνίων. Η ΟΛΜΕ έχει εντοπίσει το πρόβλημα και έχει ήδη κινήσει διαδικασίες, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί αναστάτωση και περαιτέρω εμπόδια για τους υποψήφιους που ήδη έχουν περάσει από μια δύσκολη διαδικασία στη διάρκεια της φετινής εκπαιδευτικής χρονιάς λόγω και της πανδημίας.

«Υπάρχει μια διαβούλευση της ΟΛΜΕ με το εκπαιδευτικό της ΑΔΕΔΥ και περιμένουμε την απόφαση», ανέφερε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος. «Για να ακριβολογούμε, δεν έχουμε κάτι οριστικό που να μπορούμε να το πούμε αυτή τη στιγμή», υπογράμμισε.

«Η θέση της ΟΛΜΕ είναι η στήριξη των παιδιών, όπως τα στηρίξαμε τόσους μήνες και με την εξ αποστάσεως και με τη δια ζώσης εκπαίδευση, αλλά και όταν επιβλήθηκε η ελάχιστη βάση εισαγωγής με την οποία είμαστε αντίθετοι», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Τσούχλος.

Όπως ανέφερε, ξεκάθαρος στόχος της ΟΛΜΕ είναι «να στηριχθούν τα παιδιά για να μπορέσουν να δώσουν απρόσκοπτα εξετάσεις».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση από πλευράς ΑΔΕΔΥ, ωστόσο, η ΟΛΜΕ έχει συγκαλέσει το ΔΣ για την Τρίτη (15.06), όταν και θα έχει περαιτέρω ενημέρωση από την ΑΔΕΔΥ έτσι ώστε να πάρει και τις δικές της αποφάσεις για το πώς θα κινηθεί ενόψει της Τετάρτης (16.06) της προγραμματισμένης απεργίας και παράλληλα των προγραμματισμένων εξετάσεων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των Πανελληνίων.

«Αρχή της ΟΛΜΕ είναι η στήριξη των παιδιών που πέρασαν τόσα πολλά τους τελευταίους 16 μήνες. Στηρίξαμε απόλυτα στην εξ αποστάσεως αλλά και στη δια ζώσης εκπαίδευση, θεωρούμε ότι δεν έπρεπε να επιβληθεί φέτος η ελάχιστη βάση εισαγωγής. Στηρίζουμε απόλυτα την προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά και θέλουμε να καταφέρουν να ολοκληρώσουν μια διαδικασία δύσκολη, που έχει ξεκινήσει εδώ και τόσους μήνες, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες», υπογράμμισε ο κ. Τσούχλος.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2021

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2021 LIVE: Πρόγραμμα, θέματα, απαντήσεις, βάσεις - Συνεχής ενημέρωση