ΠΑΙΔΕΙΑ

Υπ. Παιδείας στο Newsbomb.gr για κλειστά σχολεία στις Σπέτσες: Αυθαίρετη απόφαση, δεν δικαιολογείται

Υπ. Παιδείας στο Newsbomb.gr για κλειστά σχολεία στις Σπέτσες: Αυθαίρετη απόφαση, δεν δικαιολογείται
«Κανένας δήμαρχος δεν έχει την αρμοδιότητα να κλείσει τα σχολεία λόγω covid»
Φωτογραφία αρχείου: Intime News

Ο Γενικός Γραμματέας του υπ. Παιδείας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, μίλησε για την απόφαση του υπουργείου να μείνουν -τελικά- ανοιχτά τα σχολεία στις Σπέτσες, παρά την απόφαση του δημάρχου. 

Την Πέμπτη (20/1) ο δήμαρχος Σπετσών απέστειλε έγγραφο με το οποίο ανέφερε πως δεν πρόκειται να λειτουργήσει κανένα σχολείο στο νησί σήμερα (21/1), λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Αυτό δεν συνέβη, καθώς χθες το βράδυ με παρέμβαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά αποφασίστηκε να παραμείνουν ανοιχτά.

Ο κύριος Αλέξανδρος Κόπτσης, Γενικός Γραμματέας του υπ. Παιδείας, μίλησε στο Newsbomb.gr για την απόφαση του υπουργείου να μην μπει «λουκέτο» στα σχολεία του νησιού, τονίζοντας πως κανένας δήμαρχοες δεν έχει αρμοδιότητα σε θέματα κορονοϊού και πως τα κρούσματα δεν είναι πολλά, ώστε να υπάρχει κίνδυνος διασποράς.

«Κανένας δήμαρχος δεν έχει την αρμοδιότητα να αναστείλει τη λειτουργία των σχολείων σε ότι αφορά την πανδημία βάσει της ΚΥΑ και του υπουργείου Παιδείας. Τα σχολεία κλείνουν μετά από συνεννόηση του Διευθυντή Εκπαιδεύσης και του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της οικείας περιφερειακής ενότητας βάσει πρωτοκόλλου», ανέφερε αρχικά ο κ. Κόπτσης.

Στη συνέχεια τόνισε: «Τα κρούσματα στις Σπέτσες δεν είναι τόσα πολλά ώστε να κλείσουν τα σχολεία. Δεν υπάρχει κίνδυνος διασποράς και έτσι δώσαμε την εντολή να λειτουργήσουν κανονικά. Οι δήμαρχοι μπορούν να αναστείλουν τη λειτουργεία των σχολείων μέχρι και τρεις μέρες, μόνο σε περιπτώσεις σεισμών και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία με 21χρονο στη Γλυφάδα: Σκοτώθηκε σε κόντρα στην Παραλιακή – Το βίντεο-ντοκουμέντο

Μαρία Τζομπανάκη: Ο χωρισμός με τον Ντίνο Αυγούστιδη και η πρόβλεψη για τον Σασμό

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ – Αναρχικοί οι δράστες

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Η χώρα μπαίνει στην κατάψυξη - Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας