ΠΑΙΔΕΙΑ

Χωρίς μάσκα στα σχολεία από 1η Ιουνίου, υποχρεωτική στις εξετάσεις

Εξετάσεις
Αίρεται η υποχρεωτικότητα της μάσκας και στους χώρους εκπαίδευσης από την 1η Ιουνίου
INTIME NEWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Για τη χρήση της μάσκας στην εκπαίδευση συζήτησε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, στη συνεδρίαση της Τετάρτης (25/05/2022).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή εισηγείται να αρθεί από την 1η Ιουνίου, η υποχρεωτικότητα της μάσκας για μαθητές και φοιτητές, όπως και για τους διδάσκοντες, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Παραμένει υποχρεωτική, όμως, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, τόσο στη δευτεροβάθμα εκπαίδευση όσο και στα πανεπιστήμια. Θα πρέπει να σημειωθεί πως στα Λύκεια, οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 23 Μαΐου και θα διαρκέσουν έως τις 15 Ιουνίου.

Παραμένει, επίσης, ο υποχρεωτικός έλεγχος με ένα τεστ την εβδομάδα για τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού.

Με μάσκα οι πανελλήνιες εξετάσεις

Το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ανακοινώσει το πρωτόκολλο που θα ισχύσει κατά τη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων 2022. Σύμφωνα με αυτό, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Αναλυτικά, τα υγειονομικά μέτρα προβλέπουν:

α) να τηρηθεί απόσταση ενάμισι μέτρου,

β) να ισχύσει η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους,

γ) να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Για τους εκπαιδευτικούς και τους διοικητικούς που δεν έχουν εμβολιασθεί, ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, και συμμετέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις πανελλαδικές εξετάσεις, είναι υποχρεωτικός ο εργαστηριακός έλεγχος για κορονοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test, με δαπάνη τους) μία φορά την εβδομάδα, έως 48 ώρες πριν από την προσέλευσή τους στις εκπαιδευτικές δομές.

Τέλος, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τον επαρκή φυσικό αερισμό των αιθουσών και για την εξασφάλιση καθαριότητας των εξεταστικών κέντρων-σχολικών μονάδων.

Σχετικές ειδήσεις