ΠΑΙΔΕΙΑ

Σχολεία: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – Η ανακοίνωση Κεραμέως

Σχολεία: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – Η ανακοίνωση Κεραμέως
Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία για το άνοιγμα των σχολείων – Ο σχεδιασμός για τους αναπληρωτές
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία για το άνοιγμα των σχολείων – Ο σχεδιασμός για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Για το άνοιγμα των σχολείων από τις 12 Σεπτεμβρίου μίλησε το πρωί της Παρασκευής (12/08) η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κάνοντας ειδική αναφορά στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Αρχικά η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «τα σχολεία ανοίγουν την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου με την καλύτερη συνθήκη ανθρώπινου δυναμικού των τελευταίων ετών καθώς μόλις ολοκληρώσαμε 8.500 διορισμούς».

«Για 12 χρόνια δεν είχε διοριστεί ούτε ένας εκπαιδευτικός, με την κυβέρνησή μας έχουμε διορίσει 25.000 εκπαιδευτικούς και για όποιες ανάγκες υπάρχουν σήμερα υπογράφεται η απόφαση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς» πρόσθεσε η Νίκη Κεραμέως ανακοινώνοντας ότι από την προσεχή εβδομάδα θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα για να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους.

Η υπουργός Παιδείας έκανε, επίσης, λόγο για σημαντική καινοτομία σχετικά με την επέκταση του ωραρίου του ολοήμερου σχολείου έως τις 5:30 το απόγευμα από τον Σεπτέμβριο και σε περίπου 5.000 σχολικά τμήματα σημειώνοντας ότι μόνο για την επέκταση του ωραρίου θα προσληφθούν 3.000 εκπαιδευτικοί.

Παράλληλα η κυρία Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με τις αλλαγές στην παιδεία. Ειδικά, δε, για την πανεπιστημιακή αστυνομία τόνισε ότι «δεν κόλλησε» προσθέτοντας ότι θα έχει αποτρεπτικό χαρακτήρα.

Σχετικές ειδήσεις