Ανοίγει η αυλαία για τις Πανελλαδικές

NEWSBOMB

Ανοίγει η αυλαία για τις Πανελλαδικές

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας αρχίζουν σήμερα οι εξετάσεις για τους υποψηφίους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Ανοίγει σήμερα η αυλαία για τι πανελλαδικές εξετάσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8:00, ενώ τα θέματα των εξετάσεων θα φτάσουν στα χέρια τους περίπου στις 08:30.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Την Τετάρτη, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε Βιολογία, Φυσική, Ιστορία και Μαθηματικά - Στοιχεία Στατιστικής, Γενικής Παιδείας.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α') θα αρχίσουν αύριο, Τρίτη.

Για φέτος διατίθενται 76.094 θέσεις στα Πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.).

Η αύξηση των εισακτέων είναι 2,22% σε σχέση με πέρυσι. Στα πανεπιστήμια εισάγονται εφέτος 44.381 άτομα ,+5,87 σε σχέση με πέρυσι και στα ΤΕΙ 31.713 άτομα ,-2,48% σε σχέση με πέρυσι.

Η υπουργός Παιδείας μετά τη συνάντηση που είχε το Σάββατο με τον πρωθυπουργό Π. Πικραμμένο, διαβεβαίωσε ότι Υπουργείο είναι έτοιμο από κάθε άποψη και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι η βαθμολόγηση θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου, παρά τη μετάθεση ημερομηνίας κάποιων εξετάσεων λόγω των εκλογών στις 17 Ιουνίου.


Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved