ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλαδικών συνέχεια με Λατινικά, Χημεία και Ανάπτυξη Εφαρμογών

Πανελλαδικών συνέχεια με Λατινικά, Χημεία και Ανάπτυξη Εφαρμογών

Συνεχίζονται και σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις με τους υποψηφίους να διαγωνίζονται σε μαθήματα κατεύθυνσης.

Η Θεωρητική κατεύθυνση εξετάζεται στα Λατινικά, η Θετική στη Χημεία, η Τεχνολογική κατεύθυνση (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) στην Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον o – Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών.

Παράλληλα, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι αντιδράσεις για το μάθημα της Φυσικής, μετά και τα απογοητευτικά πρώτα αποτελέσματα των γραπτών.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών επιβεβαίωσε τους αρχικούς υπολογισμούς των βαθμολογητών ότι τουλάχιστον 80% των υποψηφίων έχει γράψει κάτω από τη βάση. Σύμφωνα με τα πρώτα στατιστικά στοιχεία, ο μέσος όρος βαθμολογίας κυμαίνεται μεταξύ 6,5 και 8 για τους υποψήφιους της τεχνολογικής κατεύθυνσης και μεταξύ 8 και 9,5 για αυτούς της θετικής. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις το 7% των υποψηφίων της τεχνολογικής και το 10% των υποψηφίων της θετικής κατεύθυνσης απάντησε σωστά στο επίμαχο θέμα Γ4.

Χαμηλές επιδόσεις καταγράφονται και στα γραπτά των υποψηφίων που διαγωνίστηκαν στα Μαθηματικά, όχι όμως στο βαθμό των αποτελεσμάτων της Φυσικής.