ΠΑΙΔΕΙΑ

Θ. Φορτσάκης: Νίκη η χθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου

Θ. Φορτσάκης: Νίκη η χθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου

Ως μία νίκη χαρακτήρισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης, τη χθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου.

«Μετά από πολλά χρόνια, καταφέραμε να έχουμε μία Σύγκλητο, η οποία λειτούργησε επιτέλους θεσμικά, δηλαδή με τη συμμετοχή μόνο των μελών της και χωρίς παρουσία τρίτων προσώπων. Θυμίζω ότι η παρουσία τρίτων προσώπων σημαίνει ότι οι αποφάσεις που παίρνει το συλλογικό όργανο, είναι παράνομες. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι αυτό που πετύχαμε χθες είναι μία νίκη η οποία έρχεται, μετά από πολλά χρόνια αποτυχίας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Mega.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Φορτσάκης χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί «κατάντημα» εξαπολύοντας επίθεση στους καθηγητές υποστηρίζοντας ότι φέρουν ευθύνη.
«Είναι ευτύχημα ότι το συνειδητοποιήσαμε και ότι έχουμε αλλάξει ρότα. Δυστυχώς, υπήρχε για πολλά χρόνια ένα σύστημα διαπλοκής, το οποίο οδηγούσε τους μεν να εξαρτώνται από τους δε. Αυτό το σύστημα έχει σπάσει, αυτή τη στιγμή. Μπαίνουμε σε μία καινούργια σελίδα», επισήμανε.

Αναφερόμενος στα θέματα που συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση, ο κ. Φορτσάκης υπογράμμισε ότι ζητούν να τους επιστραφούν οι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν φύγει. «Είναι επείγον αυτοί οι άνθρωποι να γυρίσουν στα πανεπιστήμια», σημείωσε.

Σχετικές ειδήσεις