ΠΑΙΔΕΙΑ

Έρχονται αλλαγές στο Δημοτικό Σχολείο

Έρχονται αλλαγές στο Δημοτικό Σχολείο

Με βασικό αντικείμενο τις αλλαγές στο Δημοτικό, αλλά και στη «σκιά» των καταλήψεων στα σχολεία, συνέρχεται το πρωί της Τετάρτης (5/11/2014) η ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας.

Ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να προτείνει λιγότερα μαθήματα και περισσότερες δραστηριότητες, με στόχο την ελάφρυνση του καθημερινού προγράμματος των μαθητών.

«Κατά βάση, η φιλοσοφία της πρότασης που θα κάνω, είναι λιγότερα μαθήματα, περισσότερη ενασχόληση με ζητήματα που ολοκληρώνουν το παιδί. Δημιουργική απασχόληση, άθληση, καλλιτεχνικά. Το να έχεις 18 μαθήματα στο δημοτικό, είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά», είχε δηλώσει για το θέμα ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου, οι αλλαγές θα πρέπει να συμφωνηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε το σχετικό νομοσχέδιο να κατατεθεί τον Ιανουάριο.

Η ΟΛΜΕ αποφάσισε να μη συμμετέχει στις συζητήσεις, καταγγέλλοντας την εκπαιδευτική και οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.