ΠΑΙΔΕΙΑ

Καταγγελία: Το κτελ άφησε μαθήτρια στη μέση του δρόμου

Καταγγελία: Το κτελ άφησε μαθήτρια στη μέση του δρόμου

Απίστευτη καταγγελία πατέρα μαθήτριας της Ηλείας, αφού σύμφωνα με τον ίδιο, οδηγός σχολικού πούλμαν άφησε την κόρη του στη μέση του δρόμου και μάλιστα στην Εθνική οδό Ηλείας – Τριπόλεως! Ωστόσο το «νόμισμα» έχει και άλλη όψη, αφού ο οδηγός ισχυρίζεται πως η νεαρή μαθήτρια ζήτησε μόνη της να περιμένει εκεί τους γονείς της, αφού είχε χάσει τη στάση που έπρεπε να κάνει μεταβίβαση σε άλλο λεωφορείο. Η ουσία είναι πως το κορίτσι περίμενε μόνο του στη μέση της εθνικής οδού!

Σύμφωνα με την καταγγελία, το ΚΤΕΛ που έχει αναλάβει τη διανομή των παιδιών από το Λύκειο στο Πελόπιο, προς την Ολυμπία και τα γειτονικά χωριά, την εβδομάδα που διανύουμε (3 έως 7 Νοεμβρίου 2014) άλλαξε το δρομολόγιο, αφού δεν πήγε ποτέ στα χωριά Μάγειρα και Κλαδεό, κάτι που συνέβαινε κανονικά όλα τα προηγούμενα χρόνια και φέτος, στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς μέχρι και τη Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου.

Την Παρασκευή, 7 του ίδιου μήνα, ο οδηγός αντί να κάνει στροφή αριστερά και να κατευθυνθεί στα δύο προαναφερθέντα χωριά, άλλαξε την πορεία του και πήγε προς τον Πύργο, με τη μαθήτρια να αναγκάζεται να κατέβει σε εκείνο το σημείο και να τηλεφωνεί στους γονείς της προκειμένου να τη μαζέψουν από την Εθνική οδό, όπως και έγινε.

Ο πατέρας, στην καταγγελία του η οποία δημοσιεύεται στην patrisnews.com, εύλογα αναρωτιέται αν πρέπει να βρεθεί ένας ασφαλέστερος τρόπος μεταφοράς των μαθητών των παραπάνω χωριών, αφού ο κίνδυνος για τους ίδιους είναι τεράστιος εφόσον αναγκάζονται να παραμένουν στη μέση του δρόμου.

Ωστόσο η πλευρά του οδηγού και το ΚΤΕΛ Ηλείας, ισχυρίζονται πως το κορίτσι έχασε την στάση που έπρεπε να κατέβει και ζήτησε από τον οδηγό να την αφήσει στη μέση της εθνικής οδού, προκειμένου να έρθουν οι γονείς της να την παραλάβουν.

Μάλιστα, ισχυρίζονται πως τα δρομολόγια που περιγράφει ο πατέρας δεν υπήρχαν ποτέ και πως η μαθήτρια θα έπρεπε να έχει αλλάξει γραμμή στην Ολυμπία, προκειμένου να πάρει λεωφορείο προς το χωριό που μένει.

Η ουσία είναι πως όποιος και να έχει δίκιο, το κορίτσι έμεινε μόνο του στην Εθνική οδό. Ο οδηγός αφού πήρε εντολή να μην πάει προς τα εκεί από την κεντρική διοίκηση, θα έπρεπε τουλάχιστον να περιμένει στο σημείο μέχρι να φτάσουν οι γονείς και να παραλάβουν το παιδί τους.

Σχετικές ειδήσεις