ΠΑΙΔΕΙΑ

Σε 100 μειώθηκαν τα υπό κατάληψη σχολεία

Σε 100 μειώθηκαν τα υπό κατάληψη σχολεία

Μόλις οι 52 από τις συνολικά 345 αιτήσεις που υπεβλήθησαν για συνταξιοδότηση μετά την 1η Σεπτεμβρίου έγιναν αποδεκτές από τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο.

Οι 52 αιτήσεις, από τις οποίες είναι 18 για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 34 για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, από τις 137 και 208 αντίστοιχα που υποβλήθηκαν συνολικά, αφορούν αποκλειστικά σε εξαιρετικά σοβαρούς λόγους υγείας.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Παιδείας είχε ξεκαθαρίσει με δηλώσεις του ότι δεν θα υπογραφούν οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στη διάρκεια του σχολικού έτους καθώς μια τέτοια διαρροή θα όξυνε ακόμη περισσότερο το πρόβλημα των κενών που υπάρχουν στα σχολεία.

Εξάλλου, ο αριθμός των καταλήψεων βαίνει συνεχώς μειούμενος καθώς, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, τα σχολεία που τελούσαν σήμερα υπό κατάληψη ήταν περίπου εκατό. Την περασμένη Δευτέρα (3/11), πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων, τελούσαν υπό κατάληψη περισσότερα από 550 σχολεία.

Tο πρωί της Δευτέρας (10/11), ομάδα μαθητών πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την οικία του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Ερυθραία. Οι μαθητές φώναξαν συνθήματα κατά του Νέου Λυκείου και έπειτα από λίγη ώρα αποχώρησαν.

Σχετικές ειδήσεις