ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το μεσημέρι στα Προπύλαια

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το μεσημέρι στα Προπύλαια

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα λάβει χώρα σήμερα, Παρασκευή 14/11/14, το οποίο θα ξεκινήσει από τα Προπύλαια, σε μια απάντηση των φοιτητών στα χθεσινά αίσχη της αστυνομίας, δυνάμεις της οποίας επιτέθηκαν σε φοιτητές τραυματίζοντας αρκετούς από αυτούς.

ΕΚΠΑ και ΑΣΟΕΕ αποφάσισαν να αναθέσουν τη φύλαξη των κλειστώ ιδρυμάτων στην αστυνομία και η απόφαση αυτή πυροδότησε αντιδράσεις από την πλευρά των φοιτητών, οι οποίοι από το πρωί της Πέμπτης 13 Νοεμβρίου συντονίζουν διάφορες κινητοποιήσεις.

Μάλιστα, η σκληρή στάση της αστυνομίας έχει προκαλέσει για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια την οργή τόσο των φοιτητών, όσο και μερίδας πανεπιστημιακών, οι οποίοι δεν είναι σύμφωνοι με το κλείσιμο των σχολών ενόψει της επετείου της 17 Νοέμβρη.

Είναι η πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία που τα ιδρύματα κλείνουν δύο ημέρες πριν από την έναρξη του τριημέρου, που θα κορυφωθεί με την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία τη Δευτέρα, και όχι την πρώτη ημέρα.

Το σχετικό αίτημα διατυπώθηκε από την πρυτανεία του ΕΚΠΑ προχθές το βράδυ (12/11), οπότε και οι αστυνομικές δυνάμεις ανέλαβαν τη φύλαξη του κτιρίου της Νομικής και των Προπυλαίων.

Η παρουσία των ΜΑΤ προκάλεσε την αντίδραση των φοιτητών που επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο της Νομικής χθες το πρωί. Ακολούθησαν μικροεπεισόδια με περιορισμένη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ δύο φοιτητές δέχθηκαν, σύμφωνα με καταγγελία τους, αναίτια επίθεση από αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά.

Επεισόδια σημειώθηκαν και χθες το βράδυ γύρω από τον χώρο του πολυτεχνείου, στη διάρκεια πορείας που πραγματοποίησαν φοιτητές, ως αντίδραση στη βία των αστυνομικών και στην απόφαση του πρύτανη να κλείσει τις σχολές.

Σχετικές ειδήσεις