ΠΑΙΔΕΙΑ

Αναβρασμός στην Παιδεία-Υπό κατάληψη 4 πανεπιστημιακοί χώροι

Αναβρασμός στην Παιδεία-Υπό κατάληψη 4 πανεπιστημιακοί χώροι

Έντονες αντιδράσεις φαίνεται να πυροδότησε η πρόταση των πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών να λαμβάνονται οι αποφάσεις για τα θέματα που αφορούν τους φοιτητές μέσω ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος.

Ήδη, τέσσερις πανεπιστημιακοί χώροι τελούν υπό κατάληψη, με τους φοιτητές να βρίσκονται σε θέση μάχης ετοιμάζοντας και άλλες κινητοποιήσεις, προκειμένου να αντιδράσουν στα όσα εξαγγέλλει ο πρύτανης, Θ.Φορτσάκης.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ομάδα φοιτητών προχώρησε το πρωί της Τετάρτης σε κατάληψη της κοσμητείας των Επιστημών Υγείας, ενώ σε ανάλογη ενέργεια προχώρησε και ομάδα φοιτητών στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Kατάληψη μέχρι την Παρασκευή αποφάσισε και η γενική συνέλευση της Νομικής.

Η ένταση μεταφέρθηκε και στο ΕΜΠ, όπου διεκόπη η συνεδρίαση της Συγκλήτου από ομάδα φοιτητών.

Πηγές από το ΕΜΠ τονίζουν στο «Βήμα» ότι ο πρύτανης θα κάνει προσπάθεια να συγκαλέσει εκ νέου τη Σύγκλητο ώστε να αποφασίσουν από κοινού τις περαιτέρω κινήσεις τους απέναντι στην κατάληψη που βρίσκεται εν εξελίξει.

Ο ίδιος ο κ. Φορτσάκης δήλωσε στο «Βήμα» ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επέμβαση της Αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Σχετικές ειδήσεις