ΠΑΙΔΕΙΑ

Θεόδωρος Φορτσάκης: «Να δοθεί άδεια στον Νίκο Ρωμανό»

Θεόδωρος Φορτσάκης: «Να δοθεί άδεια στον Νίκο Ρωμανό»

Υπέρ του να δοθεί άδεια στο Νίκο Ρωμανό να παρακολουθήσει τα μαθήματα της Σχολής στην οποία πέρασε, με το σκεπτικό «να έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους, να δει άλλα παιδιά της ηλικίας του και να βρει διέξοδο αυτός ο φοβερός θυμός που τον διακατέχει» τάχθηκε ο Θεόδωρος Φορτσάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή Evening Report του τηλεοπτικού σταθμού «Action 24» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, εμφανίστηκε θετικά διακείμενος στο να δοθεί άδεια στον Νίκο Ρωμανό.

Όπως τόνισε: «η γνώση, ιδιαίτερα η πανεπιστημιακή, ιδίως αν πρόκειται για νέα παιδιά όπως είναι ο Νίκος Ρωμανός, βοηθά στην επανένταξη στην κοινωνία. Πολύ περισσότερο αν πρόκειται για έναν άτομο, όπως αυτό, που έχει έντονες αντιδράσεις απέναντι στο κατεστημένο και έχει μια συγκεκριμένη ιδέα για τον εαυτό του».

Σχετικά με τη ρύθμιση που προωθείται για δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων εξ αποστάσεων από κρατουμένους, ο κ. Φορτσάκης είπε ότι «είναι προφανές ότι σπουδές γίνονται σωστά όταν δεν γίνονται εξ αποστάσεως εκτός και αν εξ αποστάσεως μπορούν να γίνουν με τρόπο που να διασφαλίζει μια πρόσβαση εξαιρετικά καλή. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοια πρόσβαση»

Διευκρίνισε όμως ότι « θα πρέπει να συνεκτιμηθεί και ποια είναι η επικινδυνότητα του ατόμου δεν είμαι αρμόδιος να το κάνω. Και δεν μιλώ για το συγκεκριμένο άτομο. Θα πρέπει να συνεκτιμηθεί το αν θα πάει κάποιος να παρακολουθήσει ένα μάθημα και θα επιστρέψει ή αν θα μπει στο πανεπιστήμιο και θα χαθεί»

Σχετικές ειδήσεις