ΠΑΙΔΕΙΑ

Μπαλτάς : Δέσμευση για κατάργηση διαγραφής φοιτητών

Μπαλτάς : Δέσμευση για κατάργηση διαγραφής φοιτητών

Ομάδα φοιτητών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας, προσκάλεσε ο υπουργός, Αριστείδης Μπαλτάς, προκειμένου να συνομιλήσει μαζί τους.

Αρχικά, η πύλη του υπουργείου άνοιξε για να εκφράσουν οι συγκεντρωθέντες τη διαμαρτυρία τους στον προαύλιο χώρο του κτιρίου, στο Μαρούσι και στη συνέχεια ο κ. Μπαλτάς τους κάλεσε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων «Jacqueline de Romilly» όπου ακολούθησε συζήτηση για περίπου μισή ώρα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Μπαλτάς επανέλαβε τη δέσμευση του υπουργείου να συμπεριλάβει και στο νέο προετοιμαζόμενο πολυνομοσχέδιο τις ρυθμίσεις για κατάργηση κάθε νομοθετικής πράξης που οδηγεί σε διαγραφή φοιτητών και την κατάργηση των Συμβουλίων Ιδρυμάτων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων καθαριότητας και φύλαξης των ΑΕΙ καθώς και σίτισης και στέγασης των φοιτητών.

«Μας αρέσουν οι κινητοποιήσεις σε βαθμό που απαιτούν πράγματα που μπορούν να γίνουν» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης.