ΠΑΙΔΕΙΑ

Ζάκυνθος: Πάνω από 400 μαθητές συμμετείχαν στα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης

Ζάκυνθος: Πάνω από 400 μαθητές συμμετείχαν στα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης

Αυξημένο ενδιαφέρον των κατοίκων της Ζακύνθου να συμμετάσχουν στα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης που υλοποιεί ο δήμος Ζακύνθου μέσω του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, αλλά και υψηλό ποσοστό απορροφητικότητας των συγκεκριμένων προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, καταγράφηκε από τη δημοτική Αρχή του νησιού.

Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο, το προηγούμενο διάστημα σημειώθηκε ρεκόρ αιτήσεων συμμετοχής στα προγράμματα, καθώς ξεπέρασαν τις 1.000 ενώ πάνω από 400 άτομα ήταν τελικά οι συμμετέχοντες.

Τη συνέντευξη παραχώρησαν από κοινού ο εκπρόσωπος Τύπου της δημοτικής Αρχής και αρμόδιος για θέματα Παιδείας, Κωνσταντίνος Κόκλας, η προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Μαρία Μουζάκη και ο υπεύθυνος εκπαίδευσης, ανάπτυξης και διασφάλισης ποιότητας των προγραμμάτων Νίκος Καλαμαράς.

Ο κ. Κόκλας ανέφερε πως αν δοθεί το «πράσινο φως από τα αρμόδια υπουργεία, επιδίωξη της δημοτικής Αρχής είναι να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συνέχιση των προγραμμάτων».

Σχετικές ειδήσεις