ΠΑΙΔΕΙΑ

Μπαλτάς: «Ακατανόητη» η στάση των αντιεξουσιαστών

Μπαλτάς: «Ακατανόητη» η στάση των αντιεξουσιαστών

«Ακατανόητες», έκρινε ο υπουργός Παιδείας τηις καταλήψεις των αντιεξουσιαστών, αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτή την πόρτα της Πρυτανείας στα ΜΑΤ.

Ο κ. Μπαλτάς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ανέφερε:

«Το φαινόμενο είναι καινούργιο. Πρόκειται για κάποιες ομάδες με κάποια αιτήματα τα οποία όμως έχουν ικανοποιηθεί με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στη Βουλή. Οπότε οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων όπως Πανεπιστημίων ή η ειδικότερη στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ που γίνεται με την κατάληψη γραφείων του κόμματος ή του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ή γραφείων βουλευτών, είναι άνευ νοήματος. Είναι σαν να πρόκειται για ομάδες που θέλουν οπωσδήποτε να συγκρουστούν με τα ΜΑΤ. Που θέλουν τα ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας».

Ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση για τη δυσλειτουργία που δημιουργείται στα πανεπιστήμια εξαιτίας των καταλήψεων αλλά και για τις ενέργειες των πρυτανικών αρχών και της αστυνομίας σημείωσε:

«Πού ακριβώς βρίσκεται η ενέργεια που ξεκίνησε με τις πρυτανικές αρχές, δεν γνωρίζω. Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Οι πρυτανικές αρχές θεωρώ ότι έκαναν εκείνο που έπρεπε να κάνουν. Η κυβέρνηση σκέπτεται γενικότερα πολιτικά το όλο θέμα και βρισκόμαστε ενώπιον ενός καινούργιου φαινομένου το οποίο πρέπει αντιμετωπισθεί. Η στάνταρ αντιμετώπιση του είδους ‘’στέλνουμε τα ΜΑΤ’’ δεν είναι η ενδεδειγμένη, αλλά δεν είναι πρέπον να είναι κλειστό και το Πανεπιστήμιο. Οι αρμόδιοι οι οποίοι είναι υπεύθυνοι θα πράξουν αυτά που πρέπει να πράξουν.

Σχετικές ειδήσεις