ΠΑΙΔΕΙΑ

Από την Σάμο στην Αθήνα οι δυσλεκτικοί μαθητές για να εξεταστούν στις πανελλαδικές

Από την Σάμο στην Αθήνα οι δυσλεκτικοί μαθητές για να εξεταστούν στις πανελλαδικές

Ανάστατοι είναι και φέτος γονείς των Επαγγελματικών Λυκείων Σάμου καθώς το υπουργείο Παιδείας απέρριψε για κόμη μια φορά το αίτημά τους για εξέταση των δυσλεκτικών μαθητών στην Σάμο.

Στο νομό Σάμου υπάρχουν επτά μαθητές οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να μεταβούν στην Αθήνα προκειμένου να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις και να επιβαρυνθούν με όλα τα έξοδα. Η διεύθυνση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σάμου απέστειλε και φέτος έγγραφο προς το υπουργείο με το οποίο ζητούσε να εξεταστούν τα δυσλεκτικά παιδιά των επαγγελματικών λυκείων σε εξεταστικό κέντρο του νησιού όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και με τους αντίστοιχους μαθητές του Ενιαίου Λυκείου.

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ κάνουν λόγο για άνιση μεταχείριση μεταξύ των δύο σχολείων και για αποκλεισμό στο δικαίωμα της μόρφωσης. Ζητούν να κατανοήσει το υπουργείο την δεινή οικονομική κατάσταση που βιώνουν αυτοί την στιγμή οι Έλληνες και κυρίως οι ακρίτες που καλούνται εν μέσω κρίσης να δαπανήσουν τουλάχιστον 1000 ευρώ για την μετάβαση και παραμονή με τα παιδιά τους στην Αθήνα.

Οι μαθητές από τη Σάμο, τους Φούρνους και την Ικαρία , καλούνται να παραμείνουν στην Αθήνα από τις 18 Μαΐου ως τις 10 Ιουνίου, το διάστημα δηλαδή που διαρκούν οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ