ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλαδικές 2015: Λήγει η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις Στρατιωτικές Σχολές

Πανελλαδικές 2015: Λήγει η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις Στρατιωτικές Σχολές

Την Παρασκευή (15-5-2015) εκπνέει (σφραγίδα ταχυδρομείου) η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για την συμμετοχή των υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών, ενόψει της έναρξης των Πανελλήνιων 2015, την Δευτέρα 18 Μαϊου 2015,με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Οι στρατιωτικές σχολές παραδοσιακά έχουν υψηλές βάσεις και δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές και φέτος.Σημειώνεται ότι δύο Σχολές δεν θα είναι στο Μηχανογραφικό Δελτίο του 2015. Για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 η Στρατιωτική Σχολή Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ) και το Τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων δεν θα δεχθούν εισακτέους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015

Επίσης, οι υποψήφιοι – ες της Σχολής Ικάρων ( όλων των τμημάτων της ) πρέπει να γνωρίζουν την Αγγλική Γλώσσα σε επίπεδο Β2 (Καλή Γνώση) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Γλωσσομάθειας και η γνώση αυτή πρέπει να βεβαιώνεται με το αντίστοιχο πιστοποιητικό αναγνωρισμένο από το κράτος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ο αριθμός των υποψήφιων που θα εισαχθούν στις Στρατιωτικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, θα ανακοινωθεί μετά τη υπογραφή και δημοσίευση της Κοινής Απόφασης των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΟΠΑΙΘ), Εσωτερικών- Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2015

Σχετικές ειδήσεις