ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2015: Σύμμαχος των υποψηφίων η σωστή διατροφή

Πανελλήνιες 2015: Σύμμαχος των υποψηφίων η σωστή διατροφή

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι σύμμαχος των υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων.

Είναι γνωστό ότι η περίοδος των πανελληνίων είναι δύσκολη κυρίως για τους υποψηφίους που πρέπει να ανταποκριθούν στο πρόγραμμα έχοντας καθαρό μυαλό.

Προκειμένου να ανταποκριθούν λοιπόν στο πρόγραμμα των εξετάσεων πρέπει να μην παραλείπουν βασικά γεύματα, να πίνουν πολύ νερό και να αποφεύγουν την υπερβολική κατανάλωση καφέ, τσαγιού και ζάχαρης.

Οι συμβουλές των διατροφολόγων είναι οι εξής:

Πρωινό: Το καλό πρωινό παρέχει όλη την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργήσει μέσα στην ημέρα. Αποφύγετε τις υπερβολές στις ποσότητες και προτιμήστε: γάλα ή γιαούρτι με δημητριακά ή ψωμί και φρούτο ή μαρμέλαδα.

Ενδιάμεσα συχνά γεύματα: Τα μικρότερα γεύματα μειώνουν την πιθανότητα να βαρυστομαχιάσει κανείς, απορροφώνται καλύτερα από τον οργανισμό και συντελούν στο να είναι αποτελεσματικότερη η πέψη. Ενδεικτικά: 1-2 φρούτα εποχής ή ένα ποτήρι φυσικός χυμός. Επίσης, το γιαούρτι, σε συνδυασμό με κομμένα φρούτα, αποτελεί ιδανική πηγή ενέργειας.

Μεσημεριανό-Βραδινό: Μην αποκλείεται τρόφιμα από καμία κατηγορία, αλλά μην παραφορτώνετε το βραδινό για να μην εμποδίζεται ο ύπνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Το Newsbomb.gr θα βρίσκεται για μια ακόμα χρονιά στο πλευρό των μαθητών και σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΝΕΟ», θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2015 και για τις απαντήσεις τους, καθώς και για τις Βάσεις 2015 μόλις ολοκληρωθούν οι Πανελλαδικές 2015.

Σχετικές ειδήσεις